Google presenteert Google Transit: OV-reisadvies in Google Maps maakt debuut in Brussel

Wouter Nijsen
23 februari 2010, 15:29
1 min leestijd
Google presenteert Google Transit: OV-reisadvies in Google Maps maakt debuut in Brussel
Google Transit Greyhound

Afgelopen maandag heeft Google een nieuwe toevoeging voor Google Maps gepresenteerd: Google Transit. Met deze nieuwe dienst is het mogelijk je reis per openbaar vervoer te plannen met behulp van Google Maps. Meer dan 445 steden wereldwijd worden al ondersteund, waaronder Brussel. Google presenteerde de Europese primeur dan ook in Brussel, waar ze de Transit-dienst in samenwerking met gemeentelijk vervoerbedrijf MIVB/STIB hebben opgezet. Nederlandse steden ontbreken echter.

De Belgen kunnen dus al wel aan de slag met Google Transit. Door het opgeven van het start- en eindpunt van je bestemming krijg je een reisadvies op basis van de diensregeling zoals de lokale OV-bedrijven die hanteren. Ook kun je de route laten bepalen aan de hand van je huidige positie en de gewenste eindbestemming. In enkele steden in de VS is Google Transit al langer beschikbaar, dus is het mooi dat nu ook de oversteek naar Europa is gemaakt.

Lees verder na de advertentie.

Google Transit bepaalt je OV-advies op basis van de dienstregeling maar houdt helaas geen rekening met eventuele vertragingen. Google denkt dat door de grote toegankelijkheid van Google Transit meer reizigers voor het OV kiezen in plaats van eigen vervoer. Dat is een aardige gedachte natuurlijk, maar aannemelijker is dat er meer dan een gratis Google Maps-toevoeging nodig is om de verstokte automobilist in bus of trein te krijgen. Als toerist in een vreemde stad of een vreemd land kan Google Transit het reizen tijdens je vakantie wel een stuk eenvoudiger maken, doordat je de informatie in je eigen taal te zien krijgt en niet langdurig op onduidelijke dienstregelingen hoeft te studeren.

Via: Google

Categorie: Reizen
Spotlights: Android, Google

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's