‘Mercedes-Benz lekt Google Projected Mode: Android voor in de auto’

Redactie
3 maart 2014, 15:01
1 min leestijd
‘Mercedes-Benz lekt Google Projected Mode: Android voor in de auto’
Google Projected Mode

Mercedes-Benz heeft mogelijk Google Projected Mode gelekt, het geheimzinnige Google-project dat Android naar auto’s wil brengen. Dat blijkt uit een vacature die het moederbedrijf van het Duitse automerk plaatste, waarin staat dat Mercedes-Benz naar een softwareontwikkelaar zoekt die kan helpen om Googles aankomende autosysteem – genaamd Google Projected Mode – in hun autosystemen kan implementeren. Android-smartphones zouden “naadloos” in het dashboard worden “geïntegreerd”, aldus de beschrijving. Het blijft vooralsnog onduidelijk hoe deze koppeling gaat. Verbind je de smartphone met de auto? Of alleen via bluetooth? Of komt er een speciale universele dock? Wij weten het niet, maar het mag duidelijk zijn dat naast Apple ook Google bezig is met Android voor in de auto.

Lees verder na de advertentie.

Google Projected Mode

mb

De vacature laat weinig los over Google Projected Mode, maar een aantal features worden wel genoemd. Zo wordt het mogelijk om het het Android-systeem media af te spelen, berichten te versturen, telefoongesprekken te voeren en natuurlijk te navigeren. Dit gebeurt allemaal via het controlesysteem van de auto, wat erop duidt dat dit een volledig besturingssysteem voor de auto gaat worden – en niet alleen een losstaand scherm met Android erop. Want in dat geval kun je ook gewoon een Android-tablet in de auto hangen.

Google Projected Mode komt volgens de vacature dit jaar naar alle Mercedes-Benz-auto’s. AndroidPlanet is alvast heel benieuwd wat dat gaat brengen voor zowel Android als de autoindustrie.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu