Google Reader nu ook geoptimaliseerd voor tablets

Redactie
18 augustus 2011, 12:14
1 min leestijd
Google Reader nu ook geoptimaliseerd voor tablets
Google Reader nu ook geoptimaliseerd voor tablets

Een van de Google-apps die sinds het begin van Honeycomb nog steeds niet geoptimaliseerd was voor de tablet is het populaire Google Reader. Nu heeft de RSS-lezer dan eindelijk die langverwachte update gekregen. Met de update heeft de lay-out meer weg van de webversie van de applicatie. Aan de linkerkant zijn je feeds of labels te vinden in een lange lijst, terwijl je rechts je berichten ziet staan. In de oude versie had je maar één kolom, iets wat wel praktisch is op de telefoon, maar niet op een tablet.

Als je een bericht selecteert en hier langer op drukt krijg je opties om deze als gelezen te markeren, van een ster te voorzien of snel te delen met anderen. Bovenin kun je de weergave van de berichten bepalen en kun je ook in je Reader zoeken. Ook kun je met één druk alle nieuwe berichten in die feed als gelezen markeren.

Lees verder na de advertentie.

Als je berichten hebt gelezen, worden de wijzigingen automatisch gesynchroniseerd met je Google Reader op de desktop. Hoewel de Google Reader niet de mooiste RSS-lezer is, is deze wel bijzonder functioneel. Een optie om alle berichten ook meteen geopend te lezen als je een feed selecteert ontbreekt echter. Wellicht dat de toevoeging van een derde kolom volgt met een volgende update. Google Reader is gratis te downloaden in de Android Market.

Downloaden via Android Market: Google Reader (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu