De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

Zo kun je met de Google-app je zoekgeschiedenis herontdekken

Thomas Haenen
21 maart 2017, 13:39
2 min leestijd
Zo kun je met de Google-app je zoekgeschiedenis herontdekken

De Google-app voor Android heeft een kleine update ontvangen waarmee je oude zoekopdrachten gesorteerd en gegroepeerd worden. Ook kun je zoeken zonder internetverbinding.

Lees verder na de advertentie.

Google Recent

Google kondigde enkele van deze verbeteringen onlangs al aan, maar lijkt deze nu stilletjes toegevoegd te hebben aan zijn Android-app. De nieuwe functies worden geleidelijk uitgerold, dus het kan zijn dat ze nog niet beschikbaar zijn in jouw app.

Google Recent

Om te zien of jij al aan de slag kunt met de nieuwe opties open je de Google-app en swipe je naar links om het zijmenu te openen. Bovenaan staat vervolgens de optie ‘Recent’. Daar kun je zoekopdrachten van de afgelopen week opnieuw ontdekken. Ze zijn daarbij automatisch gegroepeerd rondom verschillende thema’s. Recepten staan bij elkaar bijvoorbeeld, of als je verschillende wasmachines hebt opgezocht worden deze ook voor je gebundeld.

In dit overzicht zie je alleen zoekopdrachten die je via de Google-app op je telefoon hebt gedaan in de afgelopen weken. Oudere zoekopdrachten, of resultaten van je tablet of laptop, staan dus niet in het overzicht. Daarnaast kun je zelf resultaten uit het overzicht verwijderen door een van de gebundelde kaartjes omhoog te swipen.

Met deze Google Recent-update krijg je ook toegang tot offline zoekresultaten, via de knop ‘Zoekopdrachten beheren’ in het zijmenu. Daar kun je onvoltooide zoekopdrachten terugvinden. Probeer je iets op te zoeken terwijl je even geen internetverbinding hebt, bijvoorbeeld onderweg, dan zal Google die zoekopdracht nu voor je onthouden. Zodra er weer wél internet is krijg je een notificatie met alle resultaten. Mocht je voor die tijd al ergens anders al een antwoord hebben gevonden, dan kun je via de ‘Zoekopdrachten beheren’-knop enkele van je vragen alvast verwijderen.

Zo schakel je Google Recent-overzicht uit

Heb je liever geen compleet overzicht van al je recente zoekopdrachten, dan kun je dat ook weer uitschakelen via de instellingen van de app. Daarvoor ga je naar ‘Accounts & Privacy’ en selecteer je ‘Recent uitschakelen’. De Google-app staat standaard op vrijwel elke smartphone, maar kan via onderstaande link naar de Play Store ook gedownload worden.

Download Google in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu