De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Doe deze herfstvakantie proefjes met het vernieuwde Google Science-journal

Erwin Vogelaar
14 oktober 2017, 10:06
2 min leestijd
Doe deze herfstvakantie proefjes met het vernieuwde Google Science-journal

Google Science-journal heeft een update gekregen met nieuwe mogelijkheden. De app is ideaal om deze herfstvakantie proefjes te doen. Wat ga jij onderzoeken?

Lees verder na de advertentie.

Update Science-journal biedt meer mogelijkheden

Ruim een jaar geleden publiceerde Google Science-journal in de Play Store. Nu heeft de app een flinke update gekregen met een stapel nieuwe mogelijkheden. Het idee is dat kinderen via deze app de sensoren van een smartphone gebruiken om de wereld om hen heen te ontdekken en te leren van experimenten. Er bestaat namelijk geen betere manier om te leren, dan door te doen.

Science-journal geeft je de mogelijkheid om proefjes vast te leggen. Niet alleen door je alle vindingen overzichtelijk te laten documenteren, maar ook door toegang te geven tot de verschillende sensoren in je smartphone. Je hebt dus niets anders nodig dan een Android-toestel en een gezonde dosis creativiteit om talloze proefjes te doen.

De app gaf al vijf manieren om metingen te doen. Zo was het bijvoorbeeld mogelijk om het licht en geluid in je directe omgeving te meten. Ook de versnelling van de smartphone bij bewegingen was bij te houden. Nu wordt ook de lineaire versnellingsmeter (waardoor je niet niet enkel de versnelling horizontaal of verticaal kan meten), magnetometer en kompas gebruikt voor meer mogelijkheden.

De data die je meet wordt in de app gevisualiseerd, zodat je verschillende situaties makkelijk vergelijkt. Omdat proeven in projecten worden gebundeld, is het tevens makkelijk om aan meerdere experimenten tegelijk te werken. Nieuw is nu ook dat je op elk punt in een experiment een momentopname kunt maken, om zo een individueel gegevenspunt vast te leggen. Ook is het mogelijk om notities direct in de tijdlijn van je experiment te plaatsen.

Google Science-journal downloaden

De vernieuwde versie van Google Science-journal download je via onderstaande link in de Play Store. De app werkt al op Android 4.4 en hoger.

Download Google Science-journal in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu