De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Google Spaces is een sociaal platform voor groepen

Wouter Nijsen
16 mei 2016, 18:49
2 min leestijd
Google Spaces is een sociaal platform voor groepen

Google heeft de nieuwe app Spaces gelanceerd. De applicatie is bedoeld voor groepen, waar gebruikers  zaken kunnen delen over bepaalde onderwerpen.

Lees verder na de advertentie.

Dit kun je met Google Spaces

Vorige maanden verschenen de eerste geruchten over Google Spaces en vanavond is de dienst officieel beschikbaar gemaakt. Spaces is een dienst  waar gebruikers samen kunnen komen om met elkaar over bepaalde onderwerpen te praten. Volgens Google werkt Spaces beter dan groepsgesprekken in chat-apps, omdat daar het onderwerp vaak alle kanten op gaat.

De app integreert met verschillende Google-diensten, waaronder YouTube, Chrome en de algemene zoekmachine. Hierdoor is het makkelijker om artikelen, afbeeldingen en video`s over een bepaalde onderwerp te vinden, die je vervolgens met anderen kunt delen. Fijn is dat je Spaces hiervoor niet te verlaten, omdat de diensten binnen de app werken. Dit werkt op eenzelfde manier als Gboard, de toetsenbord-app die vorige week voor iOS werd gelanceerd.

Google Spaces downloaden

Wanneer iemand iets bijdraagt aan een groepsgesprek (of Space), dan kun je in een apart scherm zien waar anderen het over hebben. Ook is het mogelijk om eerdere artikelen, video`s, afbeeldingen of opmerkingen terug te vinden door de ingebouwde zoekfunctie te gebruiken.

Gebruikers kunnen simpel en snel een nieuwe Space aanmaken en anderen vervolgens uitnodigen via een berichtje, e-mail of sociale media. Iedereen moet logischerwijs wel Spaces op zijn of haar smartphone of computer geïnstalleerd hebben. Tijdens Google I/O 2016, dat aanstaande woensdag begint, wordt er al geëxperimenteerd met Spaces. Voor elke sessie wordt een Space aangemaakt, waar ontwikkelaars met elkaar in contact kunnen komen en blijven.

Google Spaces downloaden

Google Spaces is via onderstaande link gratis te downloaden in Google Play. De app vraagt om 9,1MB vrije ruimte en je hebt minimaal Android 4.1 nodig om Spaces te kunnen gebruiken.

Download Google Spaces in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu