Google brengt app voor interactieve 360-graden-verhalen uit

Redactie
28 mei 2015, 8:41
1 min leestijd
Google brengt app voor interactieve 360-graden-verhalen uit

Google heeft een app uitgebracht waarmee gebruikers inactieve verhalen in 360 graden kunnen bekijken. De app werkt nauw samen met kartonnen virtual reality-brillen zoals Google Cardboard.

Lees verder na de advertentie.

De nieuwe app is te downloaden in Google Play onder de naam  Google Spotlight Stories. De dienst was al een tijd beschikbaar op Motorola-apparaten, maar Google heeft de app nu ook voor andere geselecteerde toestellen beschikbaar gemaakt. Naast de drie bestaande films die ook al voor Motorola-toestellen te downloaden waren, is er een nieuwe interactieve film genaamd Help te downloaden. De video is zo’n 1GB groot.

Dit doe je tijdens het kijken met  Google Spotlight Stories

Door je smartphone rond te draaien kun je ook het beeld laten veranderen. Dit werkt het beste als je een kartonnen VR-bril tot je beschikking hebt, maar je kunt ook gewoon met je handen de smartphone draaien. “Met 3D- en 2D-animatie, videobeelden van 360 graden op bioscoopkwaliteit, omringend geluid en technieken voor sensorcombinatie vormt het scherm nu een venster tot een verhaal dat zich om u heen ontvouwt”, aldus Google.

Door het mobiele apparaat te draaien, zie je verschillende personages en gebeurtenissen. “U kunt verhalen keer op keer bekijken, en elke keer zijn ze een beetje anders. Google Spotlight Stories is uw mobiele bioscoop”, zo laat Google weten.

Download  Google Spotlight Stories

Google Spotlight Stories is gratis te downloaden in Google Play voor geselecteerde Android-apparaten met versie 4.2 of hoger. Niet alle Android-toestellen worden door de app ondersteund.

Download Google Spotlight Stories  in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu