Google spraakbesturing herkent nu ook je moeder

Redactie
12 februari 2014, 11:24
1 min leestijd
Google spraakbesturing herkent nu ook je moeder
Google spraakbesturing

De Google spraakbesturing gaat binnenkort familieleden herkennen. Dat meldt Google, die zijn Google Zoeken-app van een update gaan voorzien. Deze specifieke spraakbesturing is beschikbaar in Android 4.4 en geïntegreerd in Google Now, de slimme zoekassistent van Android.

Android 4.4-gebruikers kunnen het commando OK Google al tegen hun smartphone zeggen, waarna Google Now direct wordt opgestart. Door de update kunnen zij ‘OK Google, call mom’ zeggen, waarna hun moeder wordt gebeld. Als deze in het adresboek niet als ‘mom’ staat aangegeven, mag je zelf je moeder aanwijzen waarna Google jouw keuze onthoudt. Dit commando werkt ook bij onder andere je broer, zus of vader.

Lees verder na de advertentie.

Google spraakbesturing: de toekomst

googlespraakbesturing

Het gaat echter verder, want de Google spraakbesturing herkent ook spraakcommando’s als ‘Ok Google, send a text to my wife’, waarna je een bericht kunt inspreken. Dit is opnieuw een belangrijke toevoeging aan de spraakbesturing van Google Now, dat steeds belangrijker wordt. Zo hoef je alleen je toestel te ontgrendelen, ‘OK Google’ en een vervolgcommando te geven, en de telefoon doet verder het werk.

Spraakcommando’s in Google Now zijn nog niet in het Nederlands beschikbaar. Gebruikers moeten hun toesteltaal op Engels hebben staan om van deze functie en andere specifieke Google Now-features gebruik te maken. Via de instellingen voor taal en toetsenbord kun je nog steeds het Nederlandse woordenboek activeren, ook al is de systeemtaal Engels.

Lees meer over Google Zoeken

Download: Google Zoeken (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu