Google Street View breidt uit met 30 Nederlandse steden

Redactie
10 november 2009, 11:50
1 min leestijd
Google Street View breidt uit met 30 Nederlandse steden
street view in almere

Navigeren met Google Street View leek tot nu toe een onmogelijke opgave in Nederland. Er waren immers maar een paar steden in beeld gebracht: alleen inwoners van Amsterdam, Groningen en Rotterdam konden hun eigen huis op de foto zien staan. Vanaf vandaag is de dekking behoorlijk uitgebreid, zoals je op het kaartje hieronder kunt zien. Ruim dertig steden zijn nu in 360 graden-foto’s vastgelegd, waaronder steden als Den Haag, Leeuwarden, Tilburg, Haarlem en Utrecht.

De dekking lijkt misschien wat tegen te vallen (alleen de Randstad en Noord-Nederland?) maar er wordt toch een behoorlijk deel van Nederland op hoofdlijnen afgedekt, tot en met Arnhem. Het aantal kilometers van Google Street View is in Nederland gegroeid van 4.041 naar ruim 35.000 kilometer. Amsterdam en Utrecht bleken het lastigst vast te leggen, vanwege veel eenrichtingsverkeer en veel fietsers.

Lees verder na de advertentie.

Andere gebieden waren moeilijk toegankelijk met de auto, maar daar heeft Google iets op gevonden: de Street View Trike. Hiermee konden het Binnenhof en Kinderdijk worden vastgelegd. De Efteling werd eveneens gefotografeerd, maar dat materiaal is nog niet in Google Street View te vinden. Google organiseerde deze zomer een wedstrijd waarmee je mocht kiezen welke locaties Google zou moeten vastleggen in Nederland. Kinderdijk en het Binnenhof waren de keuze van het publiek.

Vanuit Google Maps kun je niet alleen de kaartweergave raadplegen, maar je kunt ook meteen melden wanneer er ongeschikt materiaal te zien is, door op de menuknop en vervolgens Report image/Meld ongeschikt materiaal te kiezen. Net als op eerdere 360 graden-foto’s zijn de gezichten van mensen onherkenbaar gemaakt. Niet alle genoemde steden zijn volledig in beeld gebracht. Voetgangersgebieden, kleine straatjes en buitenwijken ontbreken nog wel eens.

Voor mensen die niet weten hoe ze Google Street View op hun Android-toestel zichtbaar kunnen maken, hebben we er een tip over geschreven.

Via: Bright

google streetview nederland
Categorie: Navigatie
Spotlight: Google

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's