De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

Google Talk binnenkort niet meer te gebruiken

Gijs Ettes
9 februari 2015, 9:24
1 min leestijd
Google Talk binnenkort niet meer te gebruiken

Vanaf 16 februari worden  gebruikers van Google Talk automatisch overgezet naar Hangouts, de standaard chat-app die in mei 2013 de functies van Google Talk, Google+ Messenger en Google Voice samenvoegde.

Lees verder na de advertentie.

Hangouts vervangt Google Talk

google talk android

Google Talk is al bijna twee jaar niet meer te downloaden in Google Play en zal op korte termijn definitief verdwijnen. Voor Android-gebruikers is dat geen probleem, al kunnen mensen die Google Talk op een ander platform gebruiken, problemen ondervinden. Windows Phone beschikt bijvoorbeeld niet over Googles services, waardoor Google Talk niet automatisch vervangen kan worden.

Met de release van Hangouts is Google Talk echter overbodig geworden. Eerstgenoemde is aanzienlijk completer en gebruiksvriendelijker, en laat je niet alleen chatten, maar ook  videogesprekken met meerdere personen voeren. Hangouts kan daarnaast  fungeren als vervanger voor je standaard sms-app en biedt de mogelijkheid om gratis te bellen met andere gebruikers.

Bovendien is Hangouts te gebruiken via Gmail, browserextensies en iOS, al is de applicatie voor de iPhone aanzienlijk minder fijn in gebruik dan die voor Android. Meer weten? Check dan ons uitgebreide dossier over Google Hangouts.

Google Hangouts downloaden

Via onderstaande link kun je Google Hangouts downloaden. De app werd op 9 januari voor het laatst geüpdatet met nieuwe stickers, de mogelijkheid om te bekijken wanneer contacten voor het laatst online waren en de optie om snel je locatie te delen.

Download Hangouts in Google Play (gratis)

Bron: Tech2
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu