Zo vertaal je tekst in elke app via Tap to Translate

Erwin Vogelaar
11 mei 2016, 19:45
2 min leestijd
Zo vertaal je tekst in elke app via Tap to Translate

Google rolt een handige nieuwe functie uit voor Google Translate. Je hoeft de app niet meer te openen om een tekst in een andere app te vertalen.

Lees verder na de advertentie.

Google Tap to Translate

Tap to Translate was eerder al aangekondigd, maar nu rolt Google de functie daadwerkelijk uit. Tap to Translate is een manier om teksten in alle apps die je gebruikt te vertalen zonder dat je daarvoor de Google Translate-app voor hoeft te openen. Dit is vooral handig in chatgesprekken als je elkaars taal niet spreekt, maar er zijn ook talloze andere toepassingen.

Uitleg over de functie was bij de aankondiging al gefocust op de markt in India, omdat mensen daar vaak wisselen tussen Hindi en Engels in chatgesprekken. In bovenstaande video worden deze talen daarom ook gebruikt om de dienst te laten zien. In plaats van elke tekst kopiëren en plakken in de Google Translate-app, om de vertaling vervolgens weer te kopiëren en te plakken in de chat-app, gaat alles nu een stuk makkelijker. Je hoeft enkel een stukje tekst in een app te kopiëren en er verschijnt een Google Translate-icoontje. Druk op het icoontje om de tekst te vertalen. Je kunt vervolgens direct een reactie voor een chatbericht typen in het Google Translate-schermpje. De vertalingen werken ook als je offline bent.

Een kleinere toevoeging aan de app is Word Lens voor Chinees. Hiermee is het mogelijk om de camera van je telefoon naar een Chinese tekst te wijzen, waarna de app de tekst op je scherm live vertaalt. Ook dit werkt offline.

Google Translate downloaden

Tap to Translate wordt nog uitgerold, dus het is mogelijk dat je de update nog niet hebt. Zorg in ieder geval dat je de nieuwste versie van de app gratis downloadt in de Play Store via onderstaande link. Tap to Translate werkt op toestellen met Android 4.2 Jellybean of hoger.

Download Google Translate in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu