De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Download: Google Tasks krijgt donkere modus en handige widgets

Wouter Nijsen
11 oktober 2019, 12:06
1 min leestijd
Download: Google Tasks krijgt donkere modus en handige widgets

De handige taken-app Google Tasks heeft een grote update gekregen. De applicatie heeft voortaan een donker thema en laat je nu handige widgets op je homescreen zetten.

Google Tasks-update nu beschikbaar

Tasks, een simpele maar handige taken-app van Google, wordt niet heel vaak van updates voorzien maar krijgt nu een aantal handige features. Nieuw is de donkere modus, die je kunt instellen via het knopje (met de drie puntjes) rechtsonder in de app.

Hiermee verandert het uiterlijk van Google Tasks compleet, met donkere kleuren die vooral in de avonduren fijner zijn voor je ogen. Als je al een donker thema op je smartphone hebt ingesteld, dan past Tasks zich automatisch aan. De donkere modus werkt op smartphones met Android 10 en Android 9.0 (Pie).

Ook introduceert de Google Tasks-update twee handige widgets voor op je homescreen. Met de eerste kun je al je taken in Google Tasks op je thuisscherm zien en snel een todo aan je lijstje toevoegen.

De andere widget is slechts een snelkoppeling naar de app, zodat je meteen een taak kunt opstellen. Om de widgets te gebruiken, moet je op je homescreen tikken, eventjes vasthouden en dan voor ‘Widgets’ kiezen. Swipe naar beneden totdat je Tasks ziet en voeg de widget vervolgens toe door ‘m op je homescreen te slepen.

Google Tasks-update downloaden

De nieuwe functies zitten in versie 1.7 van Google Tasks, die geleidelijk via de Play Store naar iedereen uitrolt. Via onderstaande link kun je checken of de nieuwste versie voor jouw smartphone beschikbaar is.

Wil je niet wachten, dan kun je via deze link op APK Mirror handmatig het installatiebestand downloaden. Check vervolgens onze tip over het installeren van apk-bestanden voor verdere instructies.

Download Google Tasks in de Play Store (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu