Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Update: ook Google Telefoon-app heeft nu een donkere modus

Thomas Haenen
16 november 2018, 13:37
2 min leestijd
Update: ook Google Telefoon-app heeft nu een donkere modus

Ook de Google Telefoon-app heeft nu een donkere modus. Het is de zoveelste app in korte tijd die nu zuiniger met je accu omgaat.

Lees verder na de advertentie.

Google Telefoon-update voegt donkere modus toe

De Google Telefoon-app is niet langer fel wit meer. Het bedrijf heeft een donkere modus toegevoegd, waarbij je tijdens het bellen en bekijken van je contacten naar een zwarte achtergrond staart. De nieuwe modus is onderdeel van versie 26 van de Telefoon-app, dat vanaf nu wordt uitgerold in de Play Store.

Zelf de donkere modus inschakelen is simpel. Druk rechtsboven in de app op de drie puntjes, en open de instellingen. Daar kies je voor ‘weergaveopties’ waar het donkere thema te vinden is. Kun je de optie niet vinden, dan heb je waarschijnlijk een andere telefoon-app van de fabrikant van je toestel.

Donkere modus is energiezuinig

Lang had vrijwel elke Google-app standaard een witte achtergrond, maar langzaamaan komt daar verandering in. Zo hebben Google Maps, YouTube en zelfs Gboard inmiddels ook een donkere modus. De zoekgigant gaf onlangs al toe dat een donkere modus namelijk veel energiezuiniger is op oled-schermen.

→ Gids: zo stel je de donkere modus in bij Google-apps

Zo verbruikt een YouTube-app op de Google Pixel 3 293 mA aan stroom met een witte achtergrond, tegenover 96 mA met een zwarte achtergrond. Voor dat verschil moet je smartphone overigens wel een oled-scherm hebben, en geen lcd. Met een oled-scherm branden individuele pixels alleen als er een kleur in beeld is. Is er zwart beeld, dan staan de pixels dus ‘uit’ en wordt er geen stroom verbruikt. Hoe meer apps je met een zwarte achtergrond hebt, hoe zuiniger een smartphone met oled-scherm dus is.

Download Google Telefoon voor Android

Hoewel veel fabrikanten hun eigen telefoon-app meeleveren, kun je die in sommige gevallen met de app van Google. Via onderstaande link naar de Play Store kun je Google Telefoon downloaden. Staat er geen installatie-optie bij, dan zul je het helaas met de app van de fabrikant moeten doen.

Download Telefoon in Google Play (gratis)

Bronnen afbeeldingen: Android Police, Android Police
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu