De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

Google-toetsenbord laat je nu makkelijker met één hand typen

Wouter Nijsen
3 mei 2016, 9:01
1 min leestijd
Google-toetsenbord laat je nu makkelijker met één hand typen

Google heeft zijn officiële toetsenbord-app sinds lange tijd van een update voorzien. Het toetsenbord heeft nu een modus waarmee je makkelijker met één hand kunt typen.

Lees verder na de advertentie.

Dit is nieuw in Google-toetsenbord 5.0

Google-toetsenbord had al een tijdje geen update meer gekregen, maar daar is verandering in gekomen. Naast een licht verbeterd uiterlijk zijn een boel nieuwe functies toegevoegd. Een daarvan is de éénhandsmodus, die het logischerwijs makkelijk maakt om met één hand te typen. Dit is vooral handig wanneer je een groot Android-toestel als de Nexus 6P of Samsung Galaxy S7 Edge hebt.

Je activeert de éénhandsmodus door op de komma te drukken en even vast te houden, al kun je ook gewoon de instellingen induiken. Het toetsenbord wordt vervolgens naar de linker- of rechterkant verplaatst, waardoor je afzonderlijke toetsen makkelijker met je vingers kunt bereiken.

Daarnaast is het voortaan mogelijk om de cursor te verplaatsen door de spatietoets in te drukken, waardoor het selecteren van tekst makkelijker wordt. Ook kun je hele woorden in één keer verwijderen door naar links te vegen over de backspace-knop. Verder is de hoogte van het toetsenbord nu aan te passen en kun je woordsuggesties helemaal wegvegen.

Google-toetsenbord downloaden

De nieuwste versie van Google-toetsenbord wordt de komende dagen naar iedereen uitgerold. Via onderstaande link kun je checken of de update al bij jou beschikbaar is. Wil je niet wachten, dan kun je via deze link het apk-bestand downloaden. Lees ook onze tip hoe je apk-bestanden op je Android installeert.

Download Google-toetsenbord in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu