De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Download: Google-toetsenbord 5.1 met aanpasbare thema’s

Wouter Nijsen
19 mei 2016, 14:14
2 min leestijd
Download: Google-toetsenbord 5.1 met aanpasbare thema’s

Android N bevat een nieuwe versie van het Google-toetsenbord, die enkele toffe opties bevat. Het is al mogelijk om de nieuwste versie te installeren op een smartphone met Lollipop of Marshmallow.

Lees verder na de advertentie.

Google-toetsenbord Android N

Versie 5.1 van het Google-toetsenbord geeft gebruikers de mogelijkheid om thema`s in te stellen, zodat je het keyboard van een opvallend kleurtje kunt voorzien. Wanneer je de app hebt geïnstalleerd, vind je in de Google toetsenbord-instellingen de ‘Theme’-optie. Tik hierop en je krijgt verschillende kleuren, waaronder rood, blauw en roze, tot je beschikking. Bovenaan vind je de optie om toetsen van een randje te voorzien, waardoor ze iets duidelijker worden aangegeven.

Geinig is dat je ook een eigen afbeelding aan het toetsenbord kunt toevoegen. Hiervoor open je de galerij of Google Foto`s, waarna het plaatje iets wordt vervaagd en als achtergrond van het toetsenbord dient. Zo geef je het keyboard dus een persoonlijker tintje.

Lees ook: dit brengt de nieuwe Android N-versie

Onlangs werd Google-toetsenbord van een andere  grote update voorzien. De belangrijkste functie is de éénhandsmodus, waarmee het logischerwijs makkelijker wordt om met één hand te typen. Een handige functie voor gebruikers met een grote smartphone zoals de Galaxy S7 Edge of Nexus 6P.

Daarnaast laat het toetsenbord je de cursor verplaatsen door de spatietoets in te drukken. Hierdoor wordt het selecteren van tekst makkelijker, om je niet hoeft te priegelen om je vinger tussen de juiste letters te krijgen. Verder kun je hele woorden en woordsuggesties in één keer verwijderen.

Download het Google-toetsenbord

De Android N-versie van het Google-toetsenbord staat niet in Google Play, maar kun je wel handmatig installeren als apk-bestand. Op APK Mirror kun je de app gratis downloaden, mits je beschikt over Android 4.2 of hoger. Lees ook onze tip hoe je apk-bestanden op je Android installeert.

Download Google-toetsenbord 5.1 via APK Mirror (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu