Google-toetsenbord slimmer, leert van tekst die bij Google-apps wordt ingevoerd

Google-toetsenbordHet Google-toetsenbord heeft een update ontvangen waardoor het woordsuggesties kan bieden op basis van woorden die je bij andere Google-apps invoert. De update wordt stapsgewijs uitgerold, dus het kan zijn dat het virtuele toetsenbord op jouw toestel nog geen woordsuggesties biedt. Bij het eerste gebruik van de bijgewerkte versie van het Google-toetsenbord verschijnt er een melding die gebruikers informeert over de nieuwe functie. Deze kan desgewenst worden uitgeschakeld in de instellingen.

De update van het Google-toetsenbord moet ervoor zorgen het keyboard slimmere woordsuggesties biedt op basis van de woorden die je intypt in de diverse Google-apps. Toetsenbordvervanger Swiftkey biedt al langer dergelijke functionaliteit. Via ‘Instellingen > Swiftkey Cloud > Personaliseren’ kun je de app leren om woorden die je regelmatig invoert in bijvoorbeeld Gmail, Facebook en Twitter te onthouden. Ook kan Swiftkey leren van specifieke rss-feeds en sms’jes die je stuurt en ontvangt.

Via onderstaande link is het vernieuwde Google-toetsenbord te downloaden. De downloadgrootte verschilt per apparaat, maar om het keyboard te gebruiken, heb je minimaal Android 4.0 nodig. Een testversie van Swiftkey, een goed alternatief met diverse handige functies, is te downloaden via deze link.

Download: Google-toetsenbord (gratis)

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.