Google-toetsenbord laat je persoonlijk woordenboek synchroniseren

Gijs Ettes
4 juni 2015, 8:09
1 min leestijd
Google-toetsenbord laat je persoonlijk woordenboek synchroniseren

Google heeft het Google-toetsenbord voor Android voorzien van een update die enkele fijne verbeteringen met zich meebrengt, waaronder de mogelijkheid om het persoonlijke woordenboek tussen meerdere apparaten te synchroniseren.

Lees verder na de advertentie.

Persoonlijk woordenboek synchroniseren

De optie om het persoonlijke woordenboek – waarin woorden staan die de gebruiker vaak typt en handmatig heeft toegevoegd – te synchroniseren met andere apparaten is via ‘Instellingen > Accounts en privacy’ te vinden. Wanneer je de synchronisatie inschakelt en van een ander apparaat gebruikmaakt waar je bent ingelogd met hetzelfde Google-account, zul je merken dat eerder opgeslagen woorden automatisch worden herkend.

Verder is het nu mogelijk om emoji te selecteren vanaf een fysiek toetsenbord dat draadloos is gekoppeld met je Android-toestel. Druk op ‘Alt’ en je kunt met de pijltoetsen de gewenste emoji selecteren.

Google heeft ook kleine functies weggehaald in de laatste versie van het Google-toetsenbord. Zo is het vormen van zinnen met swipebewegingen iets lastiger en is tekstcorrectie nu alleen aan of uit te schakelen. De optie voor het delen van gebruikersgegevens is verplaatst naar het menu ‘Accounts en privacy’.

Google-toetsenbord downloaden

De update voor het nieuwe Google-toetsenbord wordt gefaseerd in Google Play uitgerold, dus het kan even duren voordat iedereen deze heeft. Via deze link kun je het losse apk-bestand downloaden. Om het keyboard te gebruiken, moet je minimaal beschikken over Android 4.0.

Download App in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu