De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Google Transit: reizen met het openbaar vervoer plannen

Redactie
1 december 2010, 12:57
2 min leestijd
Google Transit: reizen met het openbaar vervoer plannen
route

Vanaf nu is het mogelijk om routes met het openbaar vervoer te plannen op je Android-telefoon. Het is al langer mogelijk om bus-, trein-, tram- en metrohaltes te zien in Google Maps, maar vanaf vandaag kun je – net zoals je een auto- of wandelroute plant – een ov-route plannen. Op dit moment hebben Amsterdammers geluk, want zij kunnen Google Transit gebruiken om een volledige reis met het openbaar vervoer te plannen. In de rest van Nederland is het alleen mogelijk om een treinreis te plannen. Dit komt omdat slechts twee bedrijven hun gegevens beschikbaar stellen aan Google: NS en GVB, de lokale vervoerder in Amsterdam. Waarschijnlijk voegt Google in een later stadium meer bus-, tram- en metroverbindingen toe.

“De toevoeging van openbaar vervoer informatie aan Google Maps maakt het heel gemakkelijk voor toeristen in Amsterdam om de trekpleisters van de stad te bezoeken”, vindt Janine Fluyt, Hoofd Communicatie van het Van Gogh Museum Amsterdam. “Door simpelweg een plek in Amsterdam, bijvoorbeeld het Van Gogh Museum, in te voeren, berekent Google Maps de snelste route van deur tot deur.”

Lees verder na de advertentie.

google-transit

Open de applicatie Google Maps en klik op ‘Menu’. Selecteer vervolgens ‘Route’. Zorg dat je een eindpunt instelt, klik op het icoontje van een bus en klik op ‘Tonen’. Als jij je in de buurt van een treinstation bevindt, dan toont de applicatie waar je naar toe moet lopen en welke trein je moet nemen om de bestemming te bereiken.

Hoewel Google Transit een ideale mogelijkheid is om een ov-reis te plannen, zijn er genoeg andere alternatieven in de Android Market, zoals de applicatie van 9292 OV en de onlangs gelanceerde NS Reisplanner. Het voordeel aan Google Transit is dat deze functie is ingebouwd in Google Maps.

Overigens is Google Transit ook beschikbaar voor de iPhone en op je laptop of desktop-pc. Om Google Transit in een webbrowser te gebruiken kun je hier klikken.

Bron: iPhoneclub

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu