Nieuwe Google Translate-app vertaalt live gesprekken sneller en beter

Redactie
14 januari 2015, 13:51
2 min leestijd
Nieuwe Google Translate-app vertaalt live gesprekken sneller en beter

De Google Translate-app is geüpdatet met enkele belangrijke nieuwe features, waaronder de mogelijkheid om direct tekst via de camera en sneller en beter live gesprekken te vertalen.

Lees verder na de advertentie.

Google Translate als tolk

De nieuwe camerafunctie van de app is afkomstig van WordLens, dat Google in mei van vorig jaar overnam. Je drukt op de cameraknop en richt je smartphone of tablet op een tekst in een andere taal, waarna de app automatisch de tekst vertaalt. Op dit moment worden vertalingen vanuit het Engels naar Frans, Duits, Italiaans, Portugees, Russisch en Spaans ondersteund, en vice versa. In het gifje rechts kun je de feature zien.

De andere belangrijke functie van de nieuwe Google Translate-app is de mogelijkheid om live gesprekken te vertalen. Dit was al een geruime tijd mogelijk, maar nu herkent de app automatisch de gesproken taal en wordt de vertaling veel sneller verwerkt.

google translate-app

Volgens Macduff Hughes, die het team achter Google Translate leidt, zijn er maandelijks 500 miljoen gebruikers die actief gebruikmaken van de vertaaldienst. De Google Translate-app is inmiddels al meer dan 100 miljoen keer geïnstalleerd op Android-telefoons.

Hughes benadrukt overigens dat Google voorzichtig omspringt met gegevens die gebruikers inspreken. De zoekgigant wil voorkomen dat hier misbruik van wordt gemaakt in het geval dat wachtwoorden ooit worden vervangen door stemherkenning.  Momenteel is het mogelijk om Google Translate voor 140 verschillende talen te gebruiken en dat aantal wordt alleen maar groter.

Nieuwe vertaalfunctie in beeld

Have a conversation with Google Translate

Google Translate-app downloaden

Via de link hieronder kun je de vernieuwde Google Translate-app downloaden. Het is mogelijk dat je nog niet de nieuwe app-versie ziet, omdat Google zoals gewoonlijk de update in fases uitrolt. Het apk-bestand is hier te downloaden voor handmatige installatie.

Download Google Vertalen in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu