De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Google Translate-app voor Android krijgt donkere modus

Wouter Nijsen
6 februari 2020, 9:23
1 min leestijd
Google Translate-app voor Android krijgt donkere modus

Het heeft eventjes geduurd, maar Google lijkt begonnen te zijn met de uitrol van een donkere modus voor Translate. Hierdoor krijgt de vertaal-app meer donkere kleuren, zodat ‘ie beter binnen de dark mode van Android 10 past.

Google Translate heeft nu donkere modus

google translate donkere modus

Website 9to5Google meldt dat Google Translate een donkere modus heeft gekregen. De feature zou verwerkt zitten in versie 6.5 van de app, maar geleidelijk door Google beschikbaar worden gemaakt. Dit betekent dat een kleine groep gebruikers alvast aan de slag kan met de dark mode, maar jij waarschijnlijk nog eventjes moet wachten. Op de Google Pixel 4 XL van de Android Planet-redactie (met Android 10 en de nieuwste Translate-app) is de donkere modus nog niet aanwezig.

Door de dark mode wordt de witte achtergrond van Google Translate vervangen door donkere kleuren. Dit is fijner voor je ogen als je de app ‘s avonds gebruikt, maar een donkere modus is ook gunstig voor de accuduur van je smartphone. Dit geldt echter alleen voor toestellen met een oled-scherm.

Verschillende Google-apps kregen eerder een dark mode. Denk bijvoorbeeld aan Gmail, Google Keep en Google Tasks. Met Android 10 introduceerde de zoekgigant een systeembrede donkere modus, die ook de interface van het mobiele besturingssysteem aanpast. Vervolgens moeten alle belangrijke apps wel zelf ondersteuning voor deze dark mode inbouwen. WhatsApp bracht bijvoorbeeld onlangs een donkere modus uit die op de feature in Android 10 aansluit.

De nieuwste versie van Google Translate rolt uit via de Play Store, maar kun je ook via deze link handmatig als apk-bestand downloaden. Check ook onze tip over het installeren van apk-bestanden op je Android-telefoon.

→ Download Google Translate in de Play Store  (gratis)

Bron: 9to5Google
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu