Plan je vakantie sneller met de Google Trips-update
google trips

Google Trips

Gratis

Onze score

9

De handige Google Trips-app bundelt voortaan alle relevante informatie voor je volgende vakantie, ook als je nog niet geboekt hebt. Dat bespaart je een hoop zoekwerk.

Google Trips-update maakt plannen makkelijker

Google Trips bestaat deze maand alweer twee jaar, en om dat jubileum te vieren brengt het bedrijf een flinke update uit. Voor reislustige types was de app al ideaal. Trips combineert namelijk data van Google Maps, Gmail en Google Flights om alle relevante informatie voor je volgende vakantie aan te bieden. De app laat je zien welke reserveringen je hebt staan, wat er allemaal te doen is in de buurt van je hotel en waar je verder rekening mee moet houden.

Google Trips-update

Vanaf nu kun je de app ook gebruiken als je je vakantie nog niet geboekt hebt. De nieuwste update voor Google Trips voegt namelijk een overzicht van ‘potentiële reizen’ toe. Merkt Google bijvoorbeeld dat je hebt zitten zoeken naar goedkope vluchten naar Parijs of de beste hotels in Rome, dan worden die zoekopdrachten automatisch voor je gebundeld in de Google Trips-app.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Automatische hotelscores

In het overzicht dat Google je aanbiedt, zie je niet alleen je eigen recente zoekopdrachten, maar ook handige suggesties die daarop aansluiten. Zo vertelt Trips je of de vluchtprijzen aan het stijgen of dalen zijn. Ook kun je een lijstje met bezienswaardigheden opstellen, zodat je weet wat je straks op vakantie zéker moet doen.

Google Trips geeft nu bovendien automatisch gegenereerde scores aan elk hotel op basis van de locatie. Die score vertelt je of het hotel in de buurt is van het openbaar vervoer, makkelijk bereikbaar met de auto of op korte afstand van veel bezienswaardigheden.

Download Google Trips voor Android

Google Trips is via onderstaande link gratis in de Play Store te vinden. De nieuwe features zijn vanaf oktober in de app te vinden, dus je zult nog heel even geduld moeten hebben. Trips werkt op elk toestel met Android 4.1 of nieuwer.

Download Google Trips in Google Play (gratis)

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.