Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Google+ update verwijdert eindelijk Messenger-icoon

Redactie
15 augustus 2013, 8:05
1 min leestijd
Google+ update verwijdert eindelijk Messenger-icoon
Google+ update

De aankomende Google+ update voor de Android-app laat één van mijn grootste ergernissen aan mijn Nexus 4 plotseling verdwijnen: het Messenger-icoontje is na de update weg. Voorgoed weg.

Nadat Google+ Messenger al geruime tijd geleden door Hangouts is vervangen, stoort het mij al elke dag dat het in mijn appdrawer staat. En omdat ik geen alternatieve launcher wil draaien, noch de Google+ app wil deïnstalleren, bleef ‘ie daar constant staan.

De Google+ update verwijdert het app-icoon van Messenger dat al geruime tijd compleet nutteloos was. Messenger stuurde je door naar Hangouts die met zijn eigen app-icoon al in de appdrawer wordt weergegeven.

Lees verder na de advertentie.

Google+ update brengt handige verbeteringen

Google+ profielen

De andere vernieuwingen die de update brengt zijn volgens Googles Virgil Dobjanschi dat Google+ gebruikers meer details over hun locatie kunnen delen, dat Google Apps volledig ondersteund wordt en dat foto’s en video’s van Google Drive via de Google+ app kan worden bekeken en gedeeld.

Een andere handige verbetering is het gemakkelijker wisselen tussen profielen (zie screenshot rechts). Zo laat de nieuwe versie van Google+ gebruikers via het menu snel wisselen tussen verschillende Google+ accounts en pagina’s. Eerstgenoemde is handig voor degenen met een privé- en professioneel account, het beheren van pagina’s is handig voor onder andere bedrijven en media.

De Google+ update wordt de komende dagen naar Android-gebruikers uitgerold. Zodra de update beschikbaar is, krijg je een notificatie op je Android-toestel binnen (als je deze functie hebt ingeschakeld). Ook kun je bekijken of Google+ al een update heeft gekregen door naar Google Play te gaan.

-> Lees alles over Google+ in ons uitgebreide artikel Google+ Android

Download: Google+ (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu