De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Google URL Shortener: linkjes verkorten in stijl met fijne Android-app

Redactie
3 maart 2014, 13:22
1 min leestijd
Google URL Shortener: linkjes verkorten in stijl met fijne Android-app
Google URL Shortener

Dat de ontwikkelaar van Google URL Shortener goed naar de officiële Analytics-app van Google heeft gekeken, is goed te zien. Anders gezegd: de Android-app om linkjes mee te verkorten, houdt zich uitstekend aan de richtlijnen van het Holo-design van Android. En dat is fijn, want Google URL Shortener laat je linkjes verkorten in stijl, met nog veel meer features die handig zijn voor degenen die graag het overzicht over hun geplaatst linkjes willen behouden. Denk bijvoorbeeld aan bloggers, die de informatie van Google URL Shortener enorm goed zouden kunnen gebruiken.

Kort gezegd laat Google URL Shortener je linkjes verkorten met de officiële Google-verkorter Goo.gl. Zo kan een hele lange link dus worden verkort tot een kort goo.gl-link, wat het gemakkelijker maakt om een link te delen via sociale media, een berichtje of e-mail.

Lees verder na de advertentie.

Google URL Shortener: screenshots

De app biedt een handig overzicht van alle links die je hebt verkort. Dit doe je gewoon middels de ingebouwde deelfunctie van Android. Het is vervolgens mogelijk om de statistieken van een specifieke Goo.gl-url te bekijken: die van jezelf en zelfs die van anderen. De app biedt een overzichtelijke interface voor het bekijken van statistieken, gebaseerd op de kaarten-interface van de Google Now Android-app.

De app is daarbij geoptimaliseerd voor smartphones en tablets met een 7 of 10 inch-scherm. Ook is er offline-ondersteuning aanwezig en kunnen gebruikers de grote notificaties van de app bekijken, om zo gemakkelijker een link te delen met anderen.

Download

Google URL Shortener is gratis in Google Play te downloaden voor apparaten met Android 4.0 en hoger.

Download: Google URL Shortener (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu