Deze Google-apps mogen niet ontbreken tijdens je volgende vakantie

Erwin Vogelaar
19 juni 2019, 16:31
4 min leestijd
Deze Google-apps mogen niet ontbreken tijdens je volgende vakantie

Voor handige apps op vakantie, hoef je eigenlijk niet verder te kijken dan Google zelf. Met deze Google vakantie-apps vind je de weg, spreek je de taal en meer.

Lees verder na de advertentie.

De beste vakantie-apps van Google

De meeste mensen denken bij een vakantie direct aan het inpakken van de koffer en het regelen van eventuele verzekeringen. Wat je echter ook niet moet vergeten is het installeren van de juiste reis-apps.

In dit artikel zetten we de apps van Google op een rijtje. Deze apps zijn zo logisch, dat je ze wellicht daarom juist helemaal vergeet. Toch kunnen ze bijzonder behulpzaam zijn in de voorbereiding, tijdens de vakantie en zelfs na afloop.

Google Maps

googlemaps

Google Maps is een logische eerste app in dit lijstje, want de app helpt je overal de weg te vinden. De app biedt daarnaast een hoop andere functies om je reis te vergemakkelijken. Zo kun je de navigatiemodus gebruiken om in de auto de goede route te rijden en kun je al lopend of fietsend de app aan slingeren om locaties in de buurt op te zoeken. Zoek bijvoorbeeld een restaurantje als je honger hebt, of een museum als de wolken heel donker worden.

Bedenk vooraf wel goed of je op vakantie constant een internetverbinding bij de hand hebt, want anders kun je beter de kaarten offline opslaan.

Download Google Maps in de Play Store (gratis)

Google Translate

Ga je op reis naar een land waar je de taal niet zo goed spreekt, dan kun je niet om Google Translate heen. Vertalen kan op vier verschillende manieren. Door te typen, te spreken, te schrijven of door de camera van je toestel te gebruiken.

Vooral vertalen met de camera is handig, omdat de teksten live vertaald worden. Dit betekent dat de tekst op dezelfde plek in de omgeving blijft staan, maar in je eigen taal te zien is via het scherm van je Android-toestel.

Google vakantie apps

Ook de mogelijkheid om een tekst sprekend te vertalen is essentieel, omdat hiermee volledige gesprekken vertaald worden. Houd je toestel in het midden tussen jou en bijvoorbeeld de ober, dan vertaalt Google Translate het gesprek direct voor beide partijen. Hay una mosca en mi sopa!

Download Google Translate in de Play Store (gratis)

Google Lens

google vakantie apps

Met de app Google Lens scan jij je omgeving om meer informatie te krijgen. Dat is ideaal op vakantie, als je in een volledig onbekende stad bent. Zo kan Google Lens gebouwen herkennen en je informatie geven over openingstijden of recensies van restaurants.

Net als Google Translate kan Google Lens ook makkelijk teksten op borden vertalen. In de toekomst kan Google Lens ook menu’s scannen en informatie geven over de populairste gerechten. Ook kun je dan een bonnetje scannen om de fooi te berekenen.

Download Google Lens in de Play Store (gratis)

Google Foto’s

Google vakantie apps

Vroeger namen we nog allemaal grote camera’s, kleinere fototoestellen of wegwerpcameraatjes mee op vakantie. Die apparaten worden steeds vaker thuis gelaten in ruil voor de smartphone. Als je vakantiekiekjes maakt met je Android-toestel, is Google Foto’s een must.

Je foto’s kun je na afloop goed doorzoeken als je een specifiek kiekje wil vinden. Alles wordt ook direct in de cloud opgeslagen, zodat de foto’s thuis via het web of op andere plekken te vinden zijn. Ben je thuis, dan kun je de beelden makkelijk naar een Chromecast sturen om je ervaringen aan vrienden en familie te laten zien. Daarnaast maakt Google Foto’s automatisch een leuke video van je vakantie, zodat het delen van je mooiste herinneringen extra makkelijk is.

Google vakantie apps

Voor een overzicht van de tofste functies voor Google Foto’s verwijzen we je graag door naar ons artikel met de 8 beste features van Google Foto’s.

Download Google Foto’s in de Play Store (gratis)

Google Assistent

google vakantie apps

Ook de Google Assistent kan je helpen tijdens je reizen. Zo kun je al voordat je op pad gaat vragen stellen over vluchten en hotels. Als je iets om de omgeving zoekt, vraag je of er een café, park, museum of iets anders in de buurt is. Je kunt valuta omrekenen en allerlei andere handige dingen vragen.

Voor inspiratie verwijzen we je graag naar ons overzicht met alle Google Assistent vragen. Zowel voor thuis als op reis.

Download Google Assistent in de Play Store (gratis)

Google Snapseed

google vakantie apps

Wil je tijdens je vakantie direct foto’s met kennissen delen? Dan wil je deze natuurlijk wel eerst even wat mooier maken. Daarvoor is de app Snapseed ideaal. Met deze app bewerk je razendsnel je foto’s. Zo snijd je onnodige delen van je beelden eraf, verscherp je de boel en pas je de kleuren aan binnen luttele seconden.

Download Google Snapseed in de Play Store (gratis)

Google Zoeken

google

Deze app klinkt heel erg logisch, maar de Google-app met de Google-zoekmachine is natuurlijk dé app om rustig informatie te vinden. Ontdek meer over je omgeving en de vreemde dingen die je mogelijk tegenkomt. Elke vraag die je hebt kun je kwijt in de Google-app. Ook kun je via de Google-app de Google Assistent en Google Lens bereiken.

Download Google Zoeken in de Play Store (gratis)

Android op vakantie

Er zijn allerlei redenen om je smartphone niet thuis te laten als je op vakantie gaat. Ook als je binnen Nederland blijft. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om thuis te blijven voor een staycation. Ontdek dan de wereld met deze Gear VR-apps.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu