Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Met Vertrouwde Contacten van Google weet je waar je vrienden en familie zijn

Thomas Haenen
5 december 2016, 15:39
2 min leestijd
Met Vertrouwde Contacten van Google weet je waar je vrienden en familie zijn

Vertrouwde Contacten is een nieuwe Google-app waarmee je op de hoogte blijft van de locatie van vrienden en familie. Niet alleen handig voor in een noodsituatie, maar ook als je elkaar kwijt raakt tijdens een feestje.

Met de app kun je vrijwillig óf automatisch je locatie sturen naar door jou gekozen contacten. Na het installeren van Vertrouwde Contacten kun je het mailadres van familieleden, vrienden of andere contacten toevoegen. Nadat zij zelf de app installeren wordt er een overzicht getoond van al je vertrouwde contacten.

Lees verder na de advertentie.

Selecteer één van die contacten, en de ander krijgt automatisch een berichtje dat je adres wordt opgevraagd. Vervolgens kun je daarvoor je toestemming geven, inclusief eventueel wat andere informatie. Geef je echter niet binnen vijf minuten je toestemming, dan wordt je locatie alsnog automatisch gedeeld. Dat gebeurt ook als je niet met internet verbonden bent of je toestel staat uit. Je laatst bekende locatie wordt dan doorgestuurd, wel zo handig in een noodgeval.

Desgewenst kun je ook continu automatisch je locatie delen. Zit je bijvoorbeeld in een onveilig gebied, dan kun je ervoor kiezen om die locatie op elk moment voor anderen beschikbaar te maken. Zo kan er actie ondernomen worden als je toestel plotseling uit gaat of van de radar verdwijnt.

Verschillende andere online diensten bieden soortgelijke opties aan. Zo heeft Facebook de ‘Safety Check’-optie: bij noodgevallen wordt op specifieke locaties gebruikers gevraagd in te checken om aan te geven dat ze veilig zijn. Zo kun je via Facebook zien of geen van je vrienden bij het ongeval betrokken waren. Apple biedt iets soortgelijks met Find my Friends, maar dat is weer minder geschikt voor noodgevallen.

Vertrouwde Contacten downloaden

Je kunt Vertrouwde Contacten, of Trusted Friends, downloaden in de Play Store via onderstaande link. De app werkt op elk toestel met Android 4.1 of nieuwer.

Download Vertrouwde Contacten in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu