Automatisch afspelende video’s in Google-zoekresultaten uit te schakelen

Erwin Vogelaar
19 augustus 2017, 14:11
2 min leestijd
Automatisch afspelende video’s in Google-zoekresultaten uit te schakelen

Google laat voortaan video’s in de zoekresultaten op Android automatisch afspelen. Deze Google videopreviews spelen wel zonder geluid af en zijn ook volledig uit te schakelen.

Lees verder na de advertentie.

Videopreviews in zoekresultaten

De meest controversiële aanpassing voor apps met media, is dat die media automatisch afspeelt. Denk bijvoorbeeld aan automatisch afspelende video’s in je Facebook-feed, waar het bedrijf veel kritiek op heeft gekregen. Inmiddels weten we echter niet beter. Google is de volgende die deze sprong waagt. In de doorgaans minimalistische zoekresultaten van Google Zoeken, geven video’s op Android voortaan een automatische preview.

Google rolt deze functie vanaf vandaag uit. De update betekent dat als je zoekt via de Google-app op Android of zoekt via Chrome op Android, videozoekresultaten een preview laten zien. Deze previews spelen af zonder geluid.

google videopreviews

Een voordeel is dat de previews enkel afspelen als je met een wifi-verbinding zoekt, maar je kunt ook instellen dat de previews altijd afspelen. Dat vraagt uiteraard wel wat van je data-verbinding. Het idee achter deze update is dat je met de previews een beter beeld krijgt van wat de inhoud van een video is voordat je erop tikt. Het resultaat is echter ook dat de zoekresultaten van Google plots een stuk drukker worden. De zoekpagina van Google staat bekend om het minimalistische karakter en deze drukke previews verpesten dat toch een beetje.

Zodra de update naar je uitrolt, is het gelukkig mogelijk om de videopreviews uit te schakelen. Hiervoor ga je naar het instellingenmenu van de Google-app, als dit de plek is waar je zoekt. Of je duikt in de instellingen van Chrome, als je zoekt via de browser.

Wat vind jij? Is dit een logische ontwikkeling van de Google-app, of gaan deze automatische videopreviews een stapje te ver? Laat van je horen in de reacties.

Het laatste nieuws over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu