Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Met Vind Mijn Apparaat-update vind je je Android ook terug op vliegveld of winkelcentrum

Wouter Nijsen
21 november 2018, 11:29
1 min leestijd
Met Vind Mijn Apparaat-update vind je je Android ook terug op vliegveld of winkelcentrum

Google heeft zijn Vind mijn apparaat-app, waarmee je een verloren of gestolen Android-apparaat kunt terugvinden, van een update voorzien. Hierdoor kun je binnen gebouwen makkelijker zien waar je telefoon is gebleven.

Lees verder na de advertentie.

Google Vind mijn apparaat vernieuwd

google vind mijn apparaat

De handige Vind mijn apparaat-app is verbeterd met ondersteuning voor plattegronden. Hierdoor kun je een verloren of gestolen Android-apparaat makkelijker terugvinden op bijvoorbeeld vliegvelden, in winkelcentra of andere grote gebouwen. De app is voortaan nauwkeuriger en toont dus niet alleen dat een apparaat zich in een gebouw bevindt, maar ook waar precies. Ook is er ondersteuning voor werkprofielen toegevoegd.

Verder is de functionaliteit van de Vind mijn apparaat-app hetzelfde gebleven. De app is ideaal als je je smartphone (of bijvoorbeeld je smartwatch) kwijt bent en laat je een geluidje op maximaal volume afspelen, zodat je je toestel weer terugvindt. Ook kun je een routebeschrijving via Google Maps starten om naar de locatie van het apparaat te gaan. Ook handig is dat je in de app het accupercentage en verbonden wifi-netwerk van het toestel ziet.

Lees ook: in 5 stappen je verloren of gestolen Android-telefoon terugvinden

Om te voorkomen dat dieven of andere vreemden met je smartphone aan de haal gaan, kun je het gekoppelde apparaat op afstand wissen of vergrendelen, zodat anderen geen toegang hebben tot je data. Bij de optie ‘wissen’ wordt het Android-apparaat teruggezet naar de fabrieksinstellingen, en al je apps, data en instellingen verwijderd. Dit is een ingrijpende optie, die je het beste alleen kunt gebruiken als je smartphone of tablet is gestolen.

Download Google Vind mijn apparaat in de Play Store (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu