‘Google werkt aan eigen Android spelcomputer’

Redactie
28 juni 2013, 11:29
1 min leestijd
‘Google werkt aan eigen Android spelcomputer’
google-play-game-services

Google werkt aan een eigen Android spelcomputer. De Android-console zou, mede door de recente introductie van Play Games, niet geheel onverwacht zijn. Door Play Games hebben zowel ontwikkelaars als gamers de mogelijkheid om savegames in de cloud op te slaan, spelers crossplatform tegen elkaar te laten spelen, achievements te verkrijgen en een scorebord in te zien.

Daarnaast zou Google ook aan een smart watch en een nieuwe Nexus Q, de geflopte mediaspeler, werken.

Lees verder na de advertentie.

Dat meldt het doorgaans betrouwbare The Wall Street Journal. Met de populariteit van de goedkope Android spelcomputer Ouya is het geen grote verrassing dat Google mogelijk ook met een eigen gameconsole komt. Ook het nieuwe Play Games duidt op een uitbreiding van de game-mogelijkheden van Android.

Het is echter aannemelijker dat Google aan een mediacenter gebaseerd op Android werkt die ook games kan spelen. Met een mediacenter kan Google zijn eigen content voor gebruikers aanbieden waarmee het bedrijf ook direct inkomsten genereert. Dit zou voor zowel gebruikers als Google een interessante optie zijn. Helaas is de content in de Play Store nog niet geheel voor Nederland beschikbaar. Zo zijn boeken, films en muziek nog niet in Nederland toegankelijk.

Google wil niet op het nieuws reageren.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu