‘Google werkt aan eigen Android spelcomputer’

google-play-game-servicesGoogle werkt aan een eigen Android spelcomputer. De Android-console zou, mede door de recente introductie van Play Games, niet geheel onverwacht zijn. Door Play Games hebben zowel ontwikkelaars als gamers de mogelijkheid om savegames in de cloud op te slaan, spelers crossplatform tegen elkaar te laten spelen, achievements te verkrijgen en een scorebord in te zien.

Daarnaast zou Google ook aan een smart watch en een nieuwe Nexus Q, de geflopte mediaspeler, werken.

Dat meldt het doorgaans betrouwbare The Wall Street Journal. Met de populariteit van de goedkope Android spelcomputer Ouya is het geen grote verrassing dat Google mogelijk ook met een eigen gameconsole komt. Ook het nieuwe Play Games duidt op een uitbreiding van de game-mogelijkheden van Android.

Het is echter aannemelijker dat Google aan een mediacenter gebaseerd op Android werkt die ook games kan spelen. Met een mediacenter kan Google zijn eigen content voor gebruikers aanbieden waarmee het bedrijf ook direct inkomsten genereert. Dit zou voor zowel gebruikers als Google een interessante optie zijn. Helaas is de content in de Play Store nog niet geheel voor Nederland beschikbaar. Zo zijn boeken, films en muziek nog niet in Nederland toegankelijk.

Google wil niet op het nieuws reageren.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.