Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

‘Google wil Whatsapp standaard meeleveren met Android-telefoons’

Redactie
3 oktober 2011, 13:00
1 min leestijd
'Google wil Whatsapp standaard meeleveren met Android-telefoons'

Volgens Androidpit is Google van plan om de berichtendienst WhatsApp standaard mee te gaan leveren met Android. Hoewel Google al een eigen berichtendienst heeft met Google Talk is deze lang niet zo populair als WhatsApp. Hoe WhatApp met Android zou moeten worden geïntegreerd is niet duidelijk. Het zou Google vooral om de miljoenen gebruikers van WhatsApp te doen zijn en het feit dat de dienst met alle grote mobiele besturingssystemen werkt.

Groot voordeel van WhatsApp is dat de berichtendienst op alle mobiele platformen te gebruiken is. Anders dan het pingen op de BlackBerry-telefoons of iMessage op de iPhone is het dus niet beperkt tot één besturingssysteem. Hoewel Google een vergelijkbare berichtendienst heeft met Google Talk, is deze niet zo populair in vergelijking met de rest. Als Google WhatsApp daadwerkelijk zou vervangen door Google Talk zou dit alleen maar logisch zijn als ze het bedrijf ook over zouden nemen.

Lees verder na de advertentie.

Google is niet de enige die nadenkt over een eigen berichtendienst voor Android-telefoons. Samsung introduceerde onlangs ChatON dat niet alleen op Android, maar op alle mobiele besturingssystemen gaat werken. Samsung gaat de berichtendienst binnenkort standaard meeleveren met al haar telefoons.

Het is nog maar de vraag hoe providers zullen reageren als Google WhatsApp op haar Android-telefoons zou gaan installeren. De sms-markt is bijzonder lucratief voor providers. Ze verdienen veel geld aan het versturen van relatief weinig data. Steeds meer providers zien echter dat consumenten overstappen op apps als PingChat! en WhatApp die hun berichten via het data-netwerk versturen en waardoor het nagenoeg gratis is voor de consument. Hierdoor lopen de providers steeds meer inkomsten mis.

Bron: Androidpit

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu