Google’s GrandCentral krijgt nieuwe naam: Google Voice

Redactie
12 maart 2009, 19:13
1 min leestijd
Google’s GrandCentral krijgt nieuwe naam: Google Voice
google voice

GrandCentral is een dienst die Google een behoorlijke tijd geleden overnam, zonder er veel aandacht aan te besteden. Vandaag kondigden ze aan dat GrandCentral een nieuwe naam krijgt: Google Voice. Er zitten ook kanten aan die voor Android interessant zijn.

De naamsverandering kan iets te maken hebben met het nieuws van afgelopen dinsdag, toen bekend werd dat Google een licentie op Visual Voicemail van Klausner Technologies heeft genomen. Google Voice heeft nu de mogelijkheid om voicemail te beheren zoals je van Gmail gewend bent: je ziet de berichten in een lijstje, kunt ze in elke gewenste volgorde beluisteren en per stuk beslissen of je ze wilt weggooien. Dit is het principe van Visual Voicemail, zoals je die ook op de iPhone aantreft.

Lees verder na de advertentie.

Google heeft een aantal video’s gemaakt om de eigenschappen van Google Voice uit te leggen. Zo is er de gepersonaliseerde begroeting, waarbij je kunt zorgen dat je vrienden een andere voicemailboodschap te horen krijgen dan wanneer je collega’s bellen. Met Google Voice kun je ook voorkomen dat je gekken aan de telefoon krijgt: wanneer iemand belt vanaf een nummer die je niet kent, wordt de stem opgenomen en kun je zelf beslissen of je wilt opnemen.

Je kunt je contactpersonen in groepen indelen, je kunt gesprekken doorschakelen naar andere telefoons en meeluisteren terwijl iemand een voicemail inspreekt. Een uitgetikte versie van een voicemailbericht kun je eventueel ook in je e-mailbox ontvangen. Je kunt telefoontjes van specifieke of onbekende nummers tegenhouden, zodat je minder last hebt van telemarketeers.

Tenslotte: er komt ook een mobiele site, die je hieronder in actie ziet op de T-Mobile G1. Maar waarschijnlijk gaat Google ook nog wel een native applicatie voor Android maken:

Alle filmpjes zijn te zien bij Phandroid

Categorie: Communicatie
Spotlights: Android, Google

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's