Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Google’s messagingdienst Disco krijgt foto- en Twitter-functies

Redactie
10 juli 2011, 12:00
1 min leestijd
Google’s messagingdienst Disco krijgt foto- en Twitter-functies
google disco

We zijn inmiddels al gewend geraakt aan Google Talk, Google+ en Picasa. Maar Google heeft een bedrijfsonderdeel dat ondertussen aan concurrerende apps werkt, waar je misschien nog nooit van gehoord hebt: Pool Party en Disco. Beide worden ontwikkeld door het Slide-team van Google, dat losstaat van Google’s normale activiteiten. Drie maanden geleden kwam Disco voor het eerst boven water; inmiddels is de app gewoon in de Android Market te vinden én nu is versie 3.0 van de app beschikbaar. Maar Google zelf weigert te vertellen wat precies het idee is achter deze aparte apps.

Ze concurreren immers rechtstreeks met de andere diensten die Google al op de markt brengt, zoals Google Talk. De eerste versie van Disco maakte een wat gehaaste indruk, maar bij versie 3.0 is er sprake van een volwassen app. Nieuw in Disco is het uitwisselen van foto’s, wat bij de meeste messaging-apps inmiddels een standaardfunctie is geworden. WhatsApp en eBuddy XMS hebben het ook. Andere nieuwe functies: 1-op-1 chatten en integratie met Yelp en Twitter. Ook dat is een opmerkelijke keuze, want Yelp is een aanbevelingsdienst voor locaties die concurreert met Google Places. Je kunt aanbevelingen en reviews van bijvoorbeeld winkels en restaurants bekijken.

Lees verder na de advertentie.

In Disco kun je met een ster-commando aangeven dat je een Twitter-feed wilt gaan volgen in een Disco-groep. Je krijgt dan alle statusupdates van dat account te zien. Met de ster-opties kun je ook een poll maken, waar je Disco-vrienden op kunnen stemmen. Gebruiken vrienden nog geen Disco, dan kun je sms-berichtjes met ze uitwisselen vanuit de app. De eerste vijf vrienden zijn gratis.

Downloaden uit de Android Market: Disco Messenger

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu