Google’s Schemer activiteiten-app nu voor iedereen opengesteld

Redactie
29 april 2012, 15:04
2 min leestijd
Google’s Schemer activiteiten-app nu voor iedereen opengesteld
schemer android app

Schemer is een nieuwe Google-dienst waarmee je allerlei activiteiten kunt plannen en gelijkgestemden kunt vinden. Alweer een dienst waar niemand op zit te wachten? Je kunt het zelf ontdekken nu de Android-app van Google Schemer een update heeft gekregen en door iedereen te gebruiken is. Je hebt geen invite meer nodig.

Bij Schemer draait alles om ‘schemes’, maar daarbij moet je niet denken aan het Nederlandse woord schema. Een ‘scheme’ is een activiteit die je altijd nog eens zou willen doen, bijvoorbeeld een yogacursus volgen, Italiaans leren of bungeejumpen. Je verzamelt al deze goede en slechte voornemens in Schemer en legt via Google+ contact met vrienden die dezelfde plannen hebben.

Lees verder na de advertentie.

schemer android

Schemer kan ook suggesties geven wanneer je een bepaald ‘scheme’ kunt gaan uitvoeren. Bijvoorbeeld: het regent buiten, dus het is een perfect moment om die ene film te gaan kijken, die je altijd nog eens wilde zien. Of: het is weekend, dus waarom ga je niet dat leuke eettentje eens opzoeken? Via Google+ kun je zien wat vrienden in jouw kringen al hebben gedaan. Heb je geen idee wat er zoal te doen is, dan kun je via Schemer ook inspiratie opdoen. Kies gewoon een ‘scheme’ en haal anderen over om ermee bezig te gaan. Een rondje hardlopen? N º is het moment!

Het idee achter Schemer is fascinerend, al zullen sommige mensen wel wat moeite hebben om het in hun drukke leven in te passen. Ga je bij alles wat je nog eens wilde doen, meteen iets in de app noteren? Hoe dan ook, wie nieuwsgierig is geworden kan in de bijgewerkte app zich meteen aanmelden. De app heeft een nieuwe gebruikersinterface gekregen, met een nieuwe startpagina die suggesties geeft voor dingen die je kunt gaan doen op je huidige locatie. Daarbij wordt rekening gehouden met het tijdstip van de dag en het weerbericht. Je kunt ook zoeken naar schemes. Op je nieuwe profielpagina kun je zien welke dromen je nog moet realiseren.

Downloaden: Google Schemer (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu