De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

GoPro Quik maakt videobewerking op Android wel heel gemakkelijk

Lars Paymans
4 mei 2016, 13:34
2 min leestijd
GoPro Quik maakt videobewerking op Android wel heel gemakkelijk

Met een compleet vernieuwde app van GoPro wordt het heel makkelijk om een indrukwekkend ogende video in elkaar te knutselen. Een grote update vervangt GoPro’s Replay-app met GoPro Quik, zodat je met een druk op de knop een filmpje monteert.

Lees verder na de advertentie.

GoPro Quik is razendsnel

Quik is een frisse app die het zo makkelijk mogelijk wil maken om zonder teveel complexe functies een filmpje in elkaar te zetten. Het maakt hierbij niet uit of deze afkomstig is van je Android of een GoPro, wat Quik ook interessant maakt voor mensen zonder GoPro.

Het leuke aan Quik is dat je alleen maar een videobestand en soundtrack hoeft te kiezen. Daarna stelt de app zelfstandig een video samen die gemonteerd is op de maat van de muziek. Slimme algoritmes zoeken naar de beste momenten in je filmpjes, zodat deze wat extra aandacht krijgen. De automatisch gemaakte video kun je direct delen, of je past handmatig nog wat dingen aan.

Om ervoor te zorgen dat een filmpje wat meer bij jouw smaak aansluit, kun je bijvoorbeeld kiezen uit 28 verschillende video-stijlen, die allemaal unieke filters en overgangen bevatten. Door er een tekstvak bij te zetten, kun je er zelfs een emoji aan toevoegen. Al deze opties selecteer je in een overzichtelijke menubalk onderin beeld, die felle kleuren gebruikt om verschillende elementen van elkaar te onderscheiden.

Als zelfs dat nog teveel werk voor je is, kan GoPro Quik ook iedere week een video maken van alle foto’s en filmpjes die je de afgelopen zeven dagen geschoten hebt. Hierdoor staat er iedere zondag een filmpje op je te wachten, waarmee je de afgelopen week op je gemakje kunt doornemen en delen met je vrienden. Persoonlijk vinden we Quik zo tof omdat je naast de enorm simpele manier om video’s te maken, er ook voor kunt kiezen om zelf aan de slag te gaan met handmatige bewerkopties. GoPro Quik is vanaf nu gratis te downloaden en te gebruiken.

Download Quik in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu