Fraaie puzzelgame Gorogoa nu ook beschikbaar op Android

Redactie
20 juni 2018, 16:55
2 min leestijd
Fraaie puzzelgame Gorogoa nu ook beschikbaar op Android
Gorogoa

Gorogoa

€ 4,29

Reviewscore

9

Kunstenaar en gameontwikkelaar Jason Roberts werkte ruim vijf jaar aan Gorogoa. Nadat de eerder al voor de iPhone verscheen, is vanaf nu ook een Android-versie beschikbaar.

Lees verder na de advertentie.

Mysterieus en vaag

Gorogoa is een puzzelspel met een verhaal. We kunnen vertellen dat het om een jongen draait die vijf objecten moet verzamelen, maar een groot deel wordt vaag en mysterieus gehouden, zodat de speler daar zelf een invulling aan kan geven. Het is een groot deel van de charme en de magie die het spel weet te bieden.

Het spel zelf is een combinatie van stripboek en schuifpuzzel. In elk scherm staan een aantal panelen. Je kunt ze verschuiven, omwisselen en inzoomen. Door dat te doen, koppel je scenes aan elkaar die eerst vrijwel niets met elkaar te maken lijken te hebben. Zo komen de plaatjes steeds tot leven en breng je de hoofdpersoon verder.

Panelen schuiven en vervormen

Er is een systeem om hints te vragen, maar vaak zijn de puzzels best haalbaar als je goed kijkt en uitprobeert. Soms zie je ineens hoe je een bepaalde laag uit een paneel kan slepen en dan ontvouwen zich weer heel nieuwe mogelijkheden. Zo ben je constant bezig om de panelen te veranderen en de geheimen te ontrafelen. Dat niets is wat het lijkt, zorgt dat het ontdekken leuk en fris blijft.

Gorogoa duwt je als speler in een richting, dankzij schilderijen en symbolen. Ze zijn onderdeel van de kunstwerkjes in de panelen, maar bieden tegelijk informatie om verder te komen. De puzzels zijn uitdagend, maar nooit irritant. Maker Jason Roberts tekende alles met de hand en dat levert beelden op die echt uniek zijn.

Gorogoa downloaden

Heb je de keuze, dan speelt Gorogoa het fijnst op een tablet. De tekeningen zijn wat minder priegelig en het speelt iets beter dan op je smartphone. Toch is een touchscreen heel fijn voor een game als deze, waarbij je veel sleept en zoomt. Gorogoa is een vrij kort spel; met anderhalf uur ben je er wel doorheen. Daar krijg je dan echter wel een hele mooie tijd voor terug voor 4,29 euro.

Download Gorogoa in de App Store (4,29 euro)

Categorie: Games

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's