Gossup: de ‘pest-app’ die voor grote ophef op middelbare scholen zorgt

gossup androidGossup is een nieuwe app die veel aandacht in de media krijgt. In de Gossup Android-app kun je geheel anoniem berichten plaatsen die op basis van gps-locatie worden getoond. Zo zie je alle geheimen om jou heen, en kun je ook een locatie bij een geheim plaatsen.

Dit is voer voor puberende scholieren, die vaak hun klas als locatie gebruiken en nare dingen over anderen zeggen. Het cyberbesten krijgt door de Gossup Android-app een hele nieuwe vorm, waar zowel leerlingen als leraren niet precies weten wat ze ermee aan moeten.

Inmiddels hebben verschillende scholen al gemeld dat gedupeerde leeringen en leraren last hebben van de app. Sommige scholen willen Gossup verbieden (en dat kan niet), andere scholen willen de app laten verwijderen uit de app-winkels (kan waarschijnlijk ook niet). Een moeilijk probleem.

Gossup Android

In de Gossup Android-app kun je berichten plaatsen en deze van een locatie voorzien, zoals ‘klaslokaal A’ of ‘In de kantine’. Vervolgens kunnen anderen in de buurt, die ook Gossup hebben, een bericht ‘uppen’. Hoe meer ups je hebt, hoe hoger je ‘sway’ – de Gossup-versie van ‘swag’. Het is ook mogelijk om op berichten te reageren – ook geheel anoniem. Daarnaast heb je de mogelijkheid om plaatsen te volgen, zoals een klaslokaal, klas of school.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Het is vooralsnog onduidelijk hoe Gossup opeens zo populair is geworden. De app is niet uit de Verenigde Staten komen overwaaien, dus het is echt van school tot school gegaan. Dat Gossup voor écht nare dingen wordt gebruikt, is te zien in de tweet hieronder. Daarbij staan alle berichten vol spelfouten en is de strekking meestal dat een leraar dom is of een meisje een hoer.

Gossup zegt het pesten te betreuren en probeert, waar nodig, berichten te verwijderen. Omdat het team van Gossup echter geen Nederlands spreekt, kan dit logischerwijs lastig zijn.

Download

Gossup is gratis in Google Play te downloaden voor apparaten met Android-versie 2.2 en hoger.

Download: Gossup (gratis)

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.