Gowalla integreert Skyhook voor betere plaatsbepaling

Wouter Nijsen
24 februari 2010, 15:58
1 min leestijd
Gowalla integreert Skyhook voor betere plaatsbepaling
gowalla logo

Gowalla is een mobiel sociaal netwerk met een spelelement, waarbij gebruikers op een locatie kunnen inchecken. Wanner je ergens incheckt kun je de locatiegegevens vervolgen delen met je Gowalla-vrienden en via Twitter of Facebook publiceren. Door zogenaamde Spots te creëren en op bestaande Spot in te checken kun je voorwerpen verzamelen en een bepaalde rang behalen. Gowalla is al enige tijd beschikbaar voor de iPhone. De Android-versie verkeert nu nog in het betastadium, maar zal binnenkort officieel uitgebracht worden.

De basis voor het goed functioneren van Gowalla is plaatsbepaling. En juist op dit punt schoot de Android-beta ten opzichte van de iPhone-versie tekort. Ondanks het ingebouwde kompas en de geïntegreerde GPS-ontvanger was de Android-versie van Gowalla niet in staat om snel en nauwkeurig de positie van de speler te bepalen, iets wat essentieel is voor een dergelijke applicatie.

Lees verder na de advertentie.

Skyhook levert een dienst waarbij met behulp van het GSM-netwerk, Wi-Fi-accesspoints en eventueel GPS een nauwkeurige plaatsbepaling mogelijk is. Om bijvoorbeeld ook binnenshuis een redelijk nauwkeurige plaatsbepaling te bereiken maakt Skyhook gebruik van een database die de plaatscoördinaten van meer dan 100 miljoen accespoints bevat. De gebruikte techniek noemt Skyhook XPS en wordt vooral veel toegepast voor iPhone-applicaties, zo ook voor de iPhone-versie van Gowalla. Voor de Android-variant van hun applicatie heeft Gowalla nu ook toenadering tot Skyhook gezocht. Door de diensten va Skyhook te integreren in Gowalla zal de Android-versie functioneren zoals de bedoeling is en gebruikers ook de mogelijkheid vinden een locatie te delen wanneer ze zich binnen bevinden.

Skyhook Las Vegas bekende accesspoints

Gowalla heeft aangegeven dat de final release van hun applicatie in maart in de Android Market te vinden zal zijn. Een demo over de werking van Skyhook kun je op de website van Skyhook Wireless vinden.

Via: Skyhook Wireless

Categorie: Sociaal
Spotlight: Android

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's