De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

Gowalla voor Android kiest nieuwe insteek met Social Guides

Redactie
23 september 2011, 10:56
2 min leestijd
Gowalla voor Android kiest nieuwe insteek met Social Guides
gowalla social guides

De incheckdienst Gowalla heeft een omslag gemaakt. Omdat het moeilijk wordt de strijd van Foursquare en de incheckdienst van Facebook te winnen, kiezen ze voor een andere insteek met Social Guides en Stories. Een Social Guide geeft je een selectie van de meest interessante plekken en bezienswaardigheden in een stad of regio. Gowalla wordt daarmee een toeristische gids die de beste plekken kent. Momenteel zijn er al gidsen voor 60 steden, zoals Honolulu, Montreal, New York, Londen, Parijs, Stockholm, Mekka, Sydney en Tokio.

Uiteindelijk moeten dit er honderden worden. De ouderwetse papieren reisgids kan daardoor definitief bij het oud papier. Toch blijkt niet iedereen de nieuwe insteek te kunnen waarderen: in de Android Market zijn veel 1-sterrenreviews te vinden en gebruikers klagen dat de Android Gowalla-app sinds de update naar 4.0 crasht.

Lees verder na de advertentie.

Het idee is dat Gowalla je op weg helpt met foto’s, highlights en ervaringen van vrienden, lokale bewoners en experts in een bepaald gebied. Samenwerking met Disney en National Geographic moet ervoor zorgen dat de liefhebber van vermaak én natuur aan z’n trekken komt. Zo zijn er gidsen voor de beste attracties in Disney World en wijst de app je de weg naar het natuurschoon in de nationale parken.

Het inchecken op locaties werd door sommige mensen als een volstrekt nutteloze bezigheid gezien. Wie is er geïnteresseerd dat jij incheckt in een café, als je helemaal geen vrienden in de buurt hebt? Het inchecken heeft Gowalla daarom vervangen door ‘stories’, verhalen. Gebruikers kunnen hun ervaringen op een locatie delen met foto’s en tekst. Zo kun je bijvoorbeeld aangeven dat de saté in een bepaald restaurant echt een aanrader is, voorzien van foto zodat anderen een indruk krijgen van de portiegrootte en de aankleding. De commentaren die mensen achterlaten op een plek kunnen ook weer worden gebruikt in een Social Guide.

Bij Gowalla is het vriendenmodel ook veranderd. In plaats van het domweg toevoegen van vrienden krijg je een follower-model, zoals op Twitter. Gebruikers kunnen zich abonneren op de stream van een andere gebruiker, die interessante dingen te melden heeft. Een vriendrelatie in twee richtingen, waarbij de andere persoon de vriendschap moet bevestigen, is daardoor niet meer aan de orde. In een blogposting op het Gowalla Blog leggen de makers uitgebreid uit waarom ze hiervoor hebben gekozen. De app is nog steeds gratis te krijgen.

Downloaden uit de Android Market: Gowalla (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu