Graffiti for Android: oude tekstinvoermethode krijgt tweede leven

Wouter Nijsen
21 juli 2010, 23:39
1 min leestijd
Graffiti for Android: oude tekstinvoermethode krijgt tweede leven
Graffiti for Android

Toen de eerste pda’s op de markt kwamen hadden deze nagenoeg allemaal een bepaalde vorm van handschriftherkenning zodat je met behulp van een stylus een tekst kon invoeren. Verreweg de bekendste was zonder twijfel Graffiti, dat Palm gebruikte voor hun PalmOS pda’s. Graffiti vergde enige oefening, maar daarna kon je razendsnel een tekst invoeren door de letter onderin het scherm in het speciale tekstvak te tekenen. Vooral verstokte PalmOS gebruikers zullen nog wel eens met enige weemoed aan deze invoermethode terugdenken. Voor deze ex-Palm-gebruikers die nu overgestapt zijn op Android, en natuurlijk alle andere geïnteresseerden, is Graffiti nu beschikbaar voor Android.

Lees verder na de advertentie.

De Android-versie van Graffiti is helemaal gelijk aan de oorspronkelijke PalmOS-versie. Er is dus een apart blok voor het tekenen van de letters en één voor de symbolen. Gelukkig is er een overzicht beschikbaar waarin je kunt zien op welke manier je een bepaalde letter dient te tekenen. Wanneer die informatie niet voldoende is zijn er verschillende instructiefilmpjes beschikbaar die je uitleggen hoe je Graffiti for Android moet gebruiken.

Graffiti for Android is gratis te downloaden in de Android Market. Direct downloaden kan door het scannen van de QR-code of door met de browser van je Android-telefoon deze link te selecteren.

Categorie: Tools
Spotlights: Android, Google Play

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's