De Samsung Galaxy S21 FE nu tijdelijk met €96 korting!

Gramophone: fraaie muziekspeler met Material Design

Redactie
26 maart 2015, 13:57
1 min leestijd
Gramophone: fraaie muziekspeler met Material Design

Gramophone is een fraaie muziekspeler voor Android die het Material Design uitstekend uitvoert, met felle kleuren, mooie animaties en natuurlijk de ronde actieknop.

Lees verder na de advertentie.

De muziekspeler ondersteunt vooralsnog alleen lokale bestanden, maar dat mag voor Gramophone de pret niet drukken: het design  is juist de beste eigenschap van deze app. Je kunt met de app dus geen muziek van Spotify of Google Play Muziek afspelen. Gewoon albums en muziekbestanden op het geheugen van de smartphone of tablet plaatsen en Gramophone doet de rest.

Dit kun je allemaal met  Gramophone

Een toffe eigenschap van Gramophone is de automatische aanpassing van kleuren op basis van de kleur van de albumhoes. Dit levert constant een design op dat net iets anders is, waardoor de app nooit saai oogt. Aan de onderzijde tijdens het afspelen zijn de verschillende actieknoppen te vinden en er is een uitschuifbaar hamburgermenu beschikbaar. Vanuit hier kun je verschillende opties bereiken, zoals het overzicht van albums.

Verder biedt de app de mogelijkheid om tags aan nummers toe te voegen en wordt er bij artiesten een gedetailleerde pagina met meer informatie getoond. De  informatie en betreffende foto zijn afkomstig van Last.FM, waar Gramophone mee samenwerkt.

Download  Gramophone

Gramophone is nog niet voor iedereen in Google Play te downloaden, omdat de bèta-app alleen via een besloten Google+ community kan worden geïnstalleerd. Zodra je jezelf hier aanmeldt, kun je vanuit de Google+ community de app downloaden. De publieke bètaversie verschijnt op 29 maart.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu