Grand Theft Auto III komt naar Android toe

Redactie
14 oktober 2011, 12:45
1 min leestijd
Grand Theft Auto III komt naar Android toe
Grand Theft Auto III komt naar Android toe

Rockstar zal dit jaar nog Grand Theft Auto III uitbrengen voor Android en iOS. Het is 22 oktober precies tien jaar geleden dat het bekende spel voor het eerst uitkwam op de PlayStation 2. Het was de eerste game uit de GTA-reeks die in 3D te spelen was. Het spel wordt gezien als het grote voorbeeld van hoe een open wereld er in een game uit moet zien.

In Grand Theft Auto III speel je met Claude, een crimineel die wordt opgepakt nadat een bankoverval mislukt. Vervolgens breekt hij uit de gevangenis, waarna hij zich langzaam opwerkt tot de criminele top. Hiervoor moet hij missies voltooien die zich afspelen in Liberty City. Als de hoofdmissies je even niet aanstaan kan je ook andere optionele missies gaan spelen of zelf de stad gaan verkennen.

Lees verder na de advertentie.

Eerder verscheen GTA: Chinatown Wars al wel voor de iPad (en later) en iPhone. Dit oorspronkelijke Nintendo DS spel in 2D was later omgezet naar iOS. Grand Theft Auto III in 3D vereist een krachtig Android-apparaat. Zo zal het spel maar op een beperkt aantal telefoons en tablets te spelen zijn. Onder meer de Droid X2, HTC Evo 2, LG Optimus 2X, Motorola Atrix en Samsung Galaxy S II en tablets als de Acer Iconia, Asus Eee Pad, Motorola Xoom en Samsung Galaxy Tab 10.1 worden ondersteund. Hoeveel Grand Theft Auto III voor Android gaat kosten is nog niet bekend.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu