Sneller bestanden delen en gratis bellen dankzij BBM update

Gijs Ettes
14 februari 2014, 9:07
1 min leestijd
Sneller bestanden delen en gratis bellen dankzij BBM update
BBM update

Dat het slecht gaat met BlackBerry weerhoudt de telefoonmaker er niet van om te blijven sleutelen aan zijn chat-service. De laatste BBM update zorgt ervoor dat je gratis kunt bellen met BBM-contactpersonen en dat het gemakkelijker is om foto’s, spraakmemo’s, bestanden en bijlagen aan je (groeps)gesprekken toe te voegen. Dit kan zowel met bestanden die op je toestel staan, als met bijlagen die je uit de cloud (Dropbox) plukt.

Met BBM Channels is het mogelijk om deel te nemen aan interessante gesprekken met gebruikers, bepaalde communities en bedrijven of merken. De BBM Update introduceert daarnaast 100 nieuwe emoticons en de optie om tijdelijk je locatie te delen, zodat je gesprekspartner je gemakkelijk kan vinden. Na een bepaald tijdsbestek wordt je locatie weer privé.

Lees verder na de advertentie.

BlackBerry maakt het dankzij de BBM Update ook mogelijk om grotere groepsgesprekken te voeren. Kon je voorheen nog met maximaal 30 personen tegelijkertijd kletsen; nu is dat aantal opgehoogd tot maximaal 50.

Aanvankelijk waren er tientallen miljoenen gebruikers voor BBM, ondanks dat de release nogal wat voeten in de aarde had en meerdere keren werd uitgesteld. Ook in Google Play is de chat-app intussen al meer dan 10 miljoen keer gedownload, maar de vraag is of het actieve gebruik nog steeds zo hoog is. Met de WhatsApp Android-app en Facebook Messenger hebben veel Android-gebruikers al een prima chat-app tot hun beschikking met een grote userbase.

BBM update downloaden

Via onderstaande link kun je BBM downloaden voor je Android-toestel. De chat-app is 16MB groot en vereist Android 4.0 of hoger. BBM is daarnaast gratis beschikbaar voor iOS en BlackBerry.

Download: BlackBerry Messenger (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu