De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

‘Gratis Spotify-versie voor mobiele apparaten komt eraan’

Gijs Ettes
6 december 2013, 9:02
1 min leestijd
Gratis Spotify

Mogelijk verschijnt er op korte termijn een gratis Spotify-versie voor mobiele apparaten, die beperkt is en wordt ondersteund door advertenties. Voor het onbeperkt luisteren naar muziek op je mobiel blijft een abonnement (10 euro per maand) echter noodzakelijk; de gratis Spotify-versie beperkt de mogelijkheden om zelf liedjes uit te kiezen.

Voorheen kon je alleen op je pc of Mac gebruikmaken van gratis Spotify, maar het Zweedse bedrijf heeft dus ook plannen om dit op mobiele apparaten mogelijk te maken. Daarbij kun je als muziekliefhebber zelf een aantal nummers kiezen. Het leeuwendeel van de muziek die je te horen krijgt, is echter gebaseerd op je interesses. Daarmee heeft de service veel weg van het gepersonaliseerde Pandora Radio.

Lees verder na de advertentie.

The Wall Street Journal schrijft dat Spotify de afgelopen periode heeft onderhandeld met grote muzieklabels als Universal, Sony en Vivendi over de kosten die verbonden zijn aan elk afgespeeld nummer en de vrijheid die gratis gebruikers hebben met betrekking tot het kiezen van muziek. Volgende week wordt het gerucht over de gratis Spotify-versie waarschijnlijk bevestigd op het persevenement van Spotify.

Onlangs heeft AndroidPlanet Spotify en het in oktober geïntroduceerde Google Play Music All Access op verschillende punten vergeleken. Alles wat je moet weten over beide muziekstreaming-services lees je in het artikel All Access versus Spotify.

Lees meer over Spotify

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu