Gratis takenlijstje Nozbe in de Android Market

Redactie
18 april 2011, 11:04
1 min leestijd

Er zijn 1001 to-do-applicaties in de Android Market. Je kunt denken aan Remember The Milk, Taskos, Ultimate To-Do List, GTasks, Task List, Noodles, CheckItOff, Goals ToDo, Wunderlist, et cetera, et cetera. Nozbe is de 1002ste to-do-applicatie. Nozbe is gekoppeld aan Nozbe.com en synchroniseert al jouw acties, notities, projecten en to-do-taken. De eerste versie van Nozbe is gratis te downloaden. Dit is zeer positief, want de iOS versies kost ongeveer vier euro (iPhone) en twaalf euro (iPad).

Nozbe pakt het anders aan dan traditionele todo-lijstjes, omdat het kijkt op wat je op dit moment kunt doen, uitgaande van drie focusgebieden: projecten, volgende acties en contexten. Bij context kun je bijvoorbeeld zien welke acties je op een bepaalde plaats kunt uitvoeren.

Lees verder na de advertentie.

Een voorbeeld: je moet een nieuw pak kopen, naar de kapper en een bosje bloemen halen voor je moeder. Wanneer je in het winkelcentrum bent, kun je deze drie taken tegelijkertijd afronden. Kortom, koppel de drie taken aan de context ‘winkelcentrum’ en je hoeft ze niet één voor één af te ronden. De applicatie draait om het Getting Things Done-principe.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu