Met een groep op stap geweest? Tikkie verrekent nu de kosten

Tim Ligterink
15 augustus 2022, 10:58
2 min leestijd
Met een groep op stap geweest? Tikkie verrekent nu de kosten
Tikkie

Tikkie

Gratis

De populaire betaal-app Tikkie komt met een nieuwe functie. Je kunt nu een groep aanmaken om gezamenlijke betalingen eerlijk te verrekenen. Bijvoorbeeld na een festival, avondje stappen of vakantie met een groter gezelschap.

Lees verder na de advertentie.

Groepsuitgaven berekenen met Groepie van Tikkie

De Tikkie-app van ABN AMRO is al jaren een populaire app voor het versturen van betaalverzoekjes. Vanaf de nieuwste update krijgt de app ook de ‘Groepie’-functie. Zo noemt Tikkie het aanmaken van een groep. Met Groepie hoef je niet meer zelf je uitgaven te berekenen en een betaalverzoek te sturen. 

groepie tikkie

Je kunt je vrienden, collega’s of kennissen uitnodigen met een linkje via bijvoorbeeld WhatsApp of sms. Nadat iedere gebruiker is toegevoegd en zijn/haar uitgaven heeft ingevuld, worden deze automatisch verrekend. De app laat iedereen dan weten hoeveel ze moeten betalen of zullen ontvangen om de kosten eerlijk te verdelen. 

Om van Groepie gebruik te maken, moet iedere deelnemer de Tikkie-app geïnstalleerd hebben. Heeft iemand dat niet? Dan kun je er voor kiezen om deze persoon handmatig toe te voegen. Iemand die wel de Tikkie-app heeft, zal de uitgaven van de persoon zonder Tikkie moeten toevoegen. Om het proces zo makkelijk mogelijk te maken, is het downloaden van de Tikkie-app een aanrader.

Concurrentie met WieBetaaltWat

Misschien herken je wat Groepie doet van een andere bekende ‘verreken-app’, namelijk WieBetaaltWat, inmiddels bekend als Splitser. Deze app bestaat al een hele tijd en laat gebruikers eigenlijk hetzelfde doen. Groepie concurreert daar dus zeker mee en kan, gezien het grote aantal Tikkie-gebruikers, een best populair alternatief zijn voor de WieBetaaltWat-app.

Groepie en WieBetaaltWat maken het verrekenen van uitgaven dus een stukje simpeler, maar er zijn nog meer apps om je te helpen overzicht te krijgen in je uitgaven en uitkomsten. In een eerder artikel gaven we je vijf apps die ondersteuning bieden bij je geldzaken. 

Tikkie

ABN AMRO Bank N.V.

Gratis via Google Play

Wil je niets missen over het laatste app- of Android-nieuws? Houd dan onze website in de gaten en abonneer je op de Android Planet-nieuwsbrief. Hieronder vind je de laatste artikelen over Android-apps.

Bron: Tikkie
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu