Grote Vine update voor Android introduceert kanalen en ‘revinen’

Gijs Ettes
12 juli 2013, 8:50
1 min leestijd
Grote Vine update voor Android introduceert kanalen en ‘revinen’
vine

Videodienst Vine heeft een grote update voor de Android-app uitgebracht. De Vine-update introduceert onder andere kanalen, ‘revinen’ en verbeteringen bij het opnemen van video’s.

Het gaat hier in principe om dezelfde update die vorige week voor iOS-apparaten is verschenen, maar nu kunnen Android-gebruikers eindelijk ook aan de slag met de nieuwe mogelijkheden.

Lees verder na de advertentie.

Vine update moet concurrent Instagram tegengas bieden

Met de videokanalen is het bijvoorbeeld mogelijk om een categorie aan je filmpje te hangen, iets wat bij Vines nieuwe en al erg succesvolle concurrent Instagram nog niet kan. Denk hierbij aan categorieën als comedy, muziek en natuur. Zoeken in deze categorieën is uiteraard ook mogelijk.

De deelopties zijn daarnaast uitgebreid. Oude filmpjes kun je voortaan ‘revinen’ en het is eveneens mogelijk om filmpjes van andere mensen op jouw Vine-tijdlijn te plaatsen, wat natuurlijk een leuke toevoeging is voor het sociale element van de videodienst en doet denken aan het retweeten van moederbedrijf Twitter.

Tot slot zijn de opnamemogelijkheden verbeterd. De interface waarin je filmpjes opneemt is om te beginnen veel overzichtelijker geworden en er is nu een speciale widget voor de Vine-app. Hiermee kun je snel in de app springen en starten met filmen. Handige bij grappige situaties die snel vervlogen zijn.

Download: Vine (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu