Guides by Lonely Planet is de beste app voor je stedentrip

Wouter Nijsen
2 februari 2016, 14:55
2 min leestijd
Guides by Lonely Planet is de beste app voor je stedentrip

Met het nieuwe Guides by Lonely Planet heb je altijd een digitale reisgids op zak. De app bevat 37 verschillende steden en is ideaal voor tijdens een stedentrip of vakantie.

Lees verder na de advertentie.

Uitgebreidere en fraaie reisgids

Wellicht ben je al bekend met Lonely Planet, dat eerder een tweetal reis-apps voor Android uitbracht. Sinds enkele dagen is Guides beschikbaar en zoals de naam al doet vermoeden, is het een app met handige gidsen voor allerlei steden. Lonely Planet heeft de belangrijkste plaatsen  in de app verwerkt. Denk aan New York, Londen, Rome of Madrid, maar ook Amsterdam, Berlijn en Tokio zijn aanwezig.

Bij elke stad vind je een uitgebreid overzicht met bezienswaardigheden, restaurants, winkels en plekken om te overnachten. Tof is dat elke stad anders in de app is onderverdeeld en zijn eigen informatie bevat. Daarnaast kun je vlug bezienswaardigheden checken die je volgens de app niet mag missen.

Wanneer je bijvoorbeeld voor Amsterdam kiest, krijg je een overzicht met gezellige markten en een lijst met cafés waar je een biertje kunt drinken. Je kunt op elke bezienswaardigheid tikken om meer informatie te krijgen, het adres op te vragen of openingstijden te checken. Door de combinatie van de handige teksten en fraaie vormgeving voelt Guides by Lonely Planet heel compleet aan.

Een belangrijke feature van de app is dat je kaarten van steden offline kunt opslaan. Hierdoor heb je geen internetverbinding nodig, wat in het buitenland wel zo handig is gezien de hoge roamingkosten. Kaarten worden automatisch gedownload wanneer je een stad aantikt en met rode icoontjes wordt getoond waar de bezienswaardigheden zich precies bevinden. Een andere handige feature is dat je vanuit de app valuta kunt omrekenen.

Guides by Lonely Planet downloaden

Tot slot  is Guides by Lonely Planet volledig gratis en via onderstaande link  te downloaden. Zorg dat je voor de installatie beschikt over 35MB aan vrije opslagruimte en Android 4.1 of hoger.

Download Guides by Lonely Planet in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu