GYRO brengt oude arcade-games weer tot leven in minimalistische Android-game

Redactie
18 juni 2012, 14:08
1 min leestijd
GYRO brengt oude arcade-games weer tot leven in minimalistische Android-game

De minimalistische benadering van GYRO op oude arcade-games is om verliefd op te worden. In GYRO bestuur je een circel die bestaat uit drie kleuren: geel, blauw en paars. Van alle kanten worden bolletjes geschoten die je in de juiste kleurvakken moet opvangen. En dat is veel moeilijker dan het lijkt.

Je kunt de cirkel op twee manieren bewegen: door de cirkel te draaien met je duim, of via de balk aan de onderkant waarmee je de cirkel sneller kunt draaien. Dit is voornamelijk handig wanneer je verder in de game komt en verschillende kleuren bolletjes tegelijkertijd moet opvangen. In GYRO verzamel je punten door de bolletjes in de juiste kleurvakken op te vangen en kun je door middel van power-ups je score zo hoog mogelijk proberen te maken. Deze power-ups bestaan onder andere uit een schild, een grote ontploffing waardoor je alle punten van de bolletjes krijgt en een verdubbeling van de punten voor een bepaalde tijd. Als een bolletje niet in het goede kleurvak terecht komt, verdwijnt de kleur langzaam uit het betreffende vak. Wanneer de kleur helemaal is verdwenen, ben je af. Gelukkig krijg je soms nog wel een health-bolletje en wordt de kleur in het vak weer een beetje bijgevuld.

Lees verder na de advertentie.

Het uiterst verslavende spelletje is gratis te downloaden in de Google Play Store. GYRO houdt je highscores bij, laat zien wat anderen hebben gehaald en geeft je de mogelijkheid om je score via Facebook te delen. De game heeft ook nog een speciale versie voor kleurenblinden, die je bij de instellingen aan kunt vinken.

https://www.youtube.com/watch?v=6mSD_7r1Fsw&feature=player_embedded

Download: GYRO (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu