habitrpgHabitRPG maakt van al je taken een heuse game. Door het voltooien van de taken speel je punten vrij. Door ze stiekem over te slaan ga je dood.

Technisch gezien is HabitRPG geen spel, maar het kan je wel dermate motiveren bij het voltooien van je afspraken en to-do’s zodat je niet alles uit blijft stellen, mocht dat een probleem zijn in je dagelijkse leven.

Na het voltooien van een taak krijg je dus ervaringspunten en een klein beetje geld. Daarmee kun je je eigen avatar met steeds toffere bepantsering en wapens uitdossen. Als je een taak niet voltooit, straft HabitRPG je. Dan verlies je namelijk hitpoints, en die mag je uiteraard niet allemaal verliezen.

HabitRPG heeft in zijn interface een leuke combinatie van stijlen. De plek waar je je to-do’s bijhoudt ziet er strak en overzichtelijk uit. De rpg-elementen van de app hebben een karakteristiek 8-bit-uiterlijk gekregen.

Het mooiste van HabitRPG is dat de tool volledig gratis is. Het project is tot stand gekomen na een succesvolle Kickstarter-campagne.

Download: HabitRPG (gratis)

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.