De 6 beste Halloween-games en apps voor je Android

Wouter Nijsen
31 oktober 2014, 13:58
4 min leestijd
De 6 beste Halloween-games en apps voor je Android
Halloween-Hero-1-H

Vandaag is het Halloween en in het kader van deze gelegenheid hebben veel ontwikkelaars haar apps van een speciaal tintje voorzien. Om je flink te laten griezelen, hebben we de 6  beste Halloween-games en apps voor Android op een rijtje gezet.

In dit lijstje gaan we onder andere in games als Walking Dead, dat een horror-setting combineert met een goed verhaal en diverse apps waarmee je jezelf kunt omtoveren tot een zombie of wolf.

Lees verder na de advertentie.

1. Boogey Boy

boogeyboy

Boogey Boy is een traditionele side-scrolling runner waarbij het de bedoeling is om de boogeyman te ontlopen. Dit doe je door batterijen, die verspreid zijn in de diverse levels, te verzamelen zodat je je zaklamp van stroom kan voorzien. Onderweg kom je verschillende enge vijanden tegen, spring je van platform naar platform en activeer je speciale power-ups. Dit alles kun je doen in verschillende modi, zoals een meer verhalende of een arcade-variant. De werelden worden willekeurig gegenereerd zodat elke  keer dat je het spelletje speelt uniek aanvoelt.

Speciaal in het kader van Halloween heeft Goon Studios, de ontwikkelaar van Boogey Boy, de prijs van de game verlaagd naar 77 eurocent. Wees er dus snel bij!

Download Boogey Boy in Google Play (0,77 euro)

2. The Simpsons: Tapped Out

simpsons-halloween

Hoewel je de populaire mobiele game van The Simpsons misschien niet in dit lijstje zou verwachten, brengt ontwikkelaar EA vaak updates uit in het kader van  diverse thema’s. Halloween valt hier uiteraard ook onder en daarom is de game van de Treehouse of Horror-update voorzien. Er is een nieuwe verhaallijn toegevoegd  en deze is – zoals je van The Simpsons gewend bent – lekker absurd: aliens hebben Springfield ingenomen en het is de bedoeling om ze stuk voor stuk te verslaan. Tot slot zijn er ook nieuwe personages, gebouwen en decoraties toegevoegd. The Simpsons: Tapped Out hanteert een free-to-play model, al zijn de in-app-aankopen niet storend.

Download The Simpsons: Tapped Out in Google Play (gratis)

3. The Walking Dead: Dead Yourself

walking dead yourself

Ditmaal geen game, maar een app met de populaire televisieserie The Walking Dead als uitgangspunt.  Hiermee verander je jezelf dus  in een zombie. Met de app maak je eerst een foto van jezelf, waarna je ‘m volledig kunt bewerken in de stijl van de walkers uit de televisieserie. Denk bijvoorbeeld aan het veranderen van je huid, ogen en gezichtsuitdrukking. Deze kun je vervolgens naar een Facebook uploaden, of naar de fotogalerij in de app zelf. Hierbij is het ook mogelijk om te stemmen op foto’s van andere gebruikers, waardoor  er een soort ranglijst ontstaat.

Download The Walking Dead: Dead Yourself in Google Play (gratis)

4. Horror Camera

horrorcamera

Horror Camera doet precies wat je zou verwachten en voegt angstaanjagende elementen toe aan de foto’s die je met de app maakt. De applicatie kenmerkt zich verder door de grote hoeveelheid aan opties, waarmee je verschillende thema’s aan je foto’s kunt toevoegen. Denk hierbij aan geesten, aliens duivels en andere gedrochten. Als je nog meer opties tot de beschikking wilt hebben, dan kun je ervoor kiezen om deze aan te schaffen middels in-app-aankopen. Wanneer je een foto volledig hebt bewerkt, is er ook de mogelijkheid om deze met je vrienden op Twitter en Facebook te delen.

Download Horror Camera in Google Play (gratis)

5. Wolfify

wolfify

Wolfify lijkt qua opzet behoorlijk op The Walking Dead: Dead Yourself maar heeft daarentegen weerwolven als thema. Met de app maak je een foto van jezelf en bewerk je deze dusdanig zodat je eruit komt te zien als een weerwolf. De resultaten zijn meestal  opvallend geslaagd en dat komt mede door de vele opties die er zijn. Wolfify laat je uiteraard  ook foto’s en zelfs video’s met je Facebook- en Twitter-vrienden delen. De app download je gratis op je Android-toestel, maar voor aanvullende opties moet je helaas wél betalen.

Download Wolfify in Google Play (gratis)

6. The Walking Dead: Season 1 & 2

walking dead 1

Wanneer je op zoek bent naar een goede game in een horrorsetting, dan is The Walking Dead van ontwikkelaar Telltale Games absoluut een aanrader. De game combineert een sterke, emotionele verhaallijn met moeilijke keuzes en  interessante personages. Dit alles wordt gepresenteerd in een comic book-stijl en ziet dat er op je smartphone uitstekend uit. Het spel  was oorspronkelijk een console-game, maar de besturing is volledig aangepast aan de kleinere schermen van smartphones. Met een aantal veegbewegingen en tikken  verken je de wereld en ga je de interactie met andere overlevenden aan.

De eerste episode van The Walking Dead is gratis, maar voor verdere afleveringen moet je betalen. Deze zijn echter het geld dubbel en dwars waard. Wanneer je deze horror-game nog niet gespeeld hebt, dan raden we je aan om dit vandaag nog te doen.

Download The Walking Dead: Season 1 in Google Play (gratis)

Download The Walking Dead: Season 2 in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu