Handig songteksten opzoeken met musiXmatch

Redactie
17 augustus 2011, 18:47
1 min leestijd
Handig songteksten opzoeken met musiXmatch
Handig songteksten opzoeken met musiXmatch

Met apps als Soundhound en Shazam kun je gemakkelijk de muziek die je op dat moment hoort opzoeken, maar er zijn maar weinig goede apps waarmee je ook op basis van songteksten kunt zoeken. De Android-app musiXmatch maakt het mogelijk om de teksten van meer dan 5,4 miljoen liedjes op te zoeken via je telefoon aan de hand van enkele woorden. Er worden nummers ondersteund in achttien talen waaronder ook Nederlands.

Liedjes zijn op te zoeken via titel, artiestennaam of via woorden die voorkomen in de tekst. Je kunt ook spraakgestuurd zoeken. Je favoriete songteksten kun je opslaan in je favorietenlijst. Het is mogelijk om gevonden teksten te delen via Twitter of Facebook. Mochten de gevonden songteksten niet zo goed zijn, dan kun je dat in de app aangeven. Heb je een nummer van een artiest gevonden, dan kun je ook eenvoudig de teksten van zijn andere nummers bekijken. Er is tevens een lijst toegevoegd met nummers die nu het meeste worden opgezocht.

Lees verder na de advertentie.

MusiXmatch werkt ook samen met andere muziekspelers. Zo kun je deze integreren in onder meer de standaard Android-muziekspeler en kan de app samenwerken met Winamp, Player Pro, PowerAMP, Google Music en meer. Omdat de artiesten van alle grote studio’s worden ondersteund zijn de meeste actuele nummers in de app te vinden. Om de gratis applicatie te installeren heb je minimaal Android 1.6 of hoger nodig.

Downloaden via Android Market: musiXmatch – lyrics plugin (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu